Acasă Sport Aniversare în „Brașovul nou”: 10 ani de educație și performanță pentru „Echipa...

Aniversare în „Brașovul nou”: 10 ani de educație și performanță pentru „Echipa ta de suflet”!

0

Fidel principiului pe care inspirat și l-a stabilit la înființare, de „educație și performanță”, clubul sportiv Transilvania Brașov a organizat ieri, la Coresi Shopping Resort, sau în „Brașovul nou” – cum e cunoscută acea zonă din municipiu, un eveniment de nota 10, pentru a sărbători împlinirea a 10 ani de viață.

Club Sportiv Transilvania Brasov

 

Împreună i-au fost și multe grupări partenere din oraș, un gest de fair-play în ciuda rivalității și duelurilor directe, de multe ori „pe viață și pe moarte”, c-așa-i în sport, printre care: CSM Corona Brașov, cluburile de volei Juvenil și Vulturii, Academia de Patinaj Marius Paraschivoiu. Demonstrațiile și numeroasele ateliere din zona de sport a resortului au fost încheiate de tradiționala paradă pe care ACS Transilvania o face în fiecare an prin mall, de la un capăt la altul, printre oamenii care-și petrec timpul liber sau sunt la cumpărături.

ACS Transilvania Brasov evenimente Coresi

Cu George Scripcaru la bine și la greu

Oaspetele surpriză al sărbătorii a fost George Scripcaru, unul dintre principalii susținători ai grupării în decursul celor zece ani de viață, dovadă că brașovenii știu să fie uniți, împreună, la bine, dar și la greu. De apreciat recunoștința Transilvaniei întoarsă, firesc, celui la ușa căruia mulți se înghesuiau în trecut să practice curlingul, nu doar necunoscutul Allen de atunci și primarul Coliban de azi, căzut în patima Scotch Club-ului, de nici o cură nu-l mai face bine.

ACS Transilvania Brasov Oana Apetrei

Pe de altă parte, ni s-a oferit un bun exemplu că sportul brașovean nu se raportează și, mai ales, nu se subordonează Coronei, cum tot insistă ei, înguștii. Ci înseamnă totalitatea asociațiilor și cluburilor locale, mai mici sau mai mari, care își desfășoară activitatea, indiferent de constantele piedici, faulturi pe la spate în semn de lașitate, comise de miticii aciuați vremelnic în instituția de sport aflată în subordinea municipalității, care, din nefericire, și-a pierdut direcția și reprezentativitatea pe care ar fi trebuit s-o asigure Brașovului și cetățenilor săi.

ACS Transilvania Brasov

Nu mai e mult până când mercenarii puși pe prăduială angajați de primarul Coliban se vor împrăștia prin alte zări, iar brașovenii se vor întoarce din bejenie, în fotbal și în sport. Pentru că ei trebuie să se apuce de reconstrucție, după dezastrul lăsat de profesioniștii actualei administrații. Profesioniști în pungășit bani, se înțelege.

ACS Transilvania Brasov Bogdan Oancea Baschet

Plăcută întâlnirea candidatului la Primaria Brașov la alegerile din 9 iunie cu oamenii de sport ai Brașovului, mulți dintre ei sportivi, antrenori și profesori cu care a colaborat ani de zile. Și care i-au urat succes în misiune. Doar câțiva din cei prezenți: decanul de vârstă, încă în activitate, al voleiului brașovean, Viorel Raicu și mai tânăru-i coleg, fost om de bază al Tractorului, Iulian Stoian, fostele handbaliste ale Coronei, acum antrenoare la nivel juvenil, Oana Apetrei (Transilvania) și Anișoara Marcu (CSM Corona), Marius Paraschivoiu, antrenor și fervent promotor al patinajului viteză, profesorul Bogdan Oancea și Eugen Roșu (ACS Ralph), specialiști locali, dovediți nu făcuți din vorbe, în baschet etc.

ACS Transilvania Brasov Sorina si Mariana Tirca

O revedere de suflet a fost cu familia Tîrcă: Mariana, coordonatoare a tot ce înseamnă handbalul de la clubul Transilvania, Sorina, valoroasa handbalistă a Rapidului, pierdută de Brașov și a naționalei, și micuțul Cezar, venit pe lume de o lună de zile.

ACS Transilvania Brasov Marius Sabau Volei

S-au făzut poze cu duiumul, și afară, și în mall, la spectaculoasa paradă. Peste 2.000 de brașoveni au fost martori sau au participat la Transilvania Training Day, manifestarea ce a marcat rotunda aniversare.

ACS Transilvania Handbal Brasov

9 secții (handbal, baschet, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, atletism, volei, fotbal, snooker), aproximativ 850-900 de copii și 27 antrenori, plus echipa executivă reprezintă, în mare, patrimoniul uman al clubului Transilvania.

La mulți ani de „educație și performanță” în sportul și pentru sportul brașovean, ACS Transilvania!