Acasă Actualitate Ana Loredana Predescu: „2023 a fost primul an în care s-au născut...

Ana Loredana Predescu: „2023 a fost primul an în care s-au născut mai mulți copii în afara țării, decât interiorul ei”

0

Ana Loredana Predescu, Deputat PSD, a făcut o postare pe pagina sa de facebook în care vorbește despre problema scăderii natalității. În primul trimestru din 2023, România a înregistrat cea mai scăzută rată a natalității din ultimii 145 de ani. Mai mult de atât, 2023 a fost primul an în care s-au născut mai mulți copii în afara țării decât interiorul ei.

„Dacă în alte țări se primesc facilități fiscale pentru familiile cu copii, în România nu numai că nu există, dar dacă ai un apartament mai mare, de trei camere pt familie ești impozitat mai mult, ca și cum ar fi un lux să ai două dormitoare!

Indemnizația de creștere a copilului nu se actualizează cu rata inflației,

De aceea am luat cuvântul în cadrul ședinței Comisiei pentru industrii și servicii pentru a-mi exprima sprijinul pentru proiectul de lege PLx 365/2023 pentru completarea art.291 alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, care prevede reducerea cotei de TVA la 5% pentru livrările unor produse  și prestări de servicii, destinate copiilor (produse lactate, hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, scaune auto).

Deși Guvernul nu si-a prezentat avizul favorabil, sub motivarea că nu se încadrează în noul pachet de măsuri de austeritate, care prevad creșteri și nu scăderi de TVA, alături de colegii din comisie, proiectul nu a primit vot negativ, fiind amânat pentru a fi reluat peste o săptămână, în speranța unui vot favorabil care să aibă și suportul Guvernului. Ar putea fi un mic semnal pozitiv din partea acestuia în privința încurajării natalității.”, a transmis Ana Loredana Predescu, Deputat PSD.