Acasă Administrativ Adrian Ioan Veștea caută oportunități de finanțare pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav

Adrian Ioan Veștea caută oportunități de finanțare pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav

0

Ieri, Adrian Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, a participat la o întâlnire în format hibrid Bruxelles-București, cu Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, europarlamentarul Sigfried Mureșan și Directorul Aeroportului Brașov-Ghimbav, Alexandru Anghel.

Aceștia s-au concentrat pe găsirea sprijinului și oportunităților de finanțare pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG).

„Comisarul Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanțări pentru mobilitate duală civil-militară prin programul CEF (Connecting Europe Facility), cu obiectivul de a include aeroportul în rețeaua europeană de transport TEN-T.

Am prezentat progresele recente ale Aeroportului Brașov-Ghimbav, în special extinderea platformei de parcare aeronave având în vedere colaborarea cu baza NATO de la Cincu. Sigfried Mureșan a confirmat că în Parlamentul European se discută despre alocarea de fonduri pentru mobilitate, iar Directorul Aeroportului a subliniat importanța extinderii platformei de parcare aeronave și colaborarea cu autoritățile locale.

Am încredere că vom obține sprijinul necesar pentru a transforma Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav într-un hub regional de conectivitate europeană”, a transmis Adrian Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.