Acasă Social Alin Burcea, ANAT: Una dintre marile probleme cu care ne vom confrunta...

Alin Burcea, ANAT: Una dintre marile probleme cu care ne vom confrunta este lipsa zăpezii în stațiunile montane. Ce facem dacă dispare zăpada din Poiana Brașov?

0

Iernile geroase sunt o amintire pentru cei care le-au trăit. Stațiunile de schi se vor confrunta în viitor cu o lipsă acută a zăpezii. Alin Burcea, președintele ANAT, atrage atenția asupra acestei probleme despre care se vorbește în Europa, după ce stațiuni din Austria și Elveția, cunoscute și apreciate pentru sporturile de iarnă, nu au mai avut parte de zăpadă, potrivit economica.net.

„Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm și cu care ne vom confrunta la turismul de munte e dispariția zăpezii. Când am fost secretar de stat, am avut un proiect, legea se numea super schi în Carpați și era domeniul schiabil Predeal-Azuga. Ne-am apucat și am făcut la Predeal zăpadă artificială, dar nu am dat atenție temperaturii”, a spus Alin Burcea, președintele ANAT în cadrul unei întâlniri cu presa de la București.

„Trebuie să găsim soluții. Ce facem dacă dispare zăpada în Poiana Brașov? Acum mai e o luna zăpadă, iar în zece ani cu siguranță nu o s-o avem nici pe aia. Trebuie să găsim la nivel de minister un proiect la nivel național. Cred că trebuie făcute aqua-park-uri, la Poiana Brașov am putea face un cazino”, este de părere președintele ANAT.