Problemele oamenilor nevoiași, în situații critice sunt ignorate de viceprimarul Flavia Boghiu.
Liderul de grup al consilierilor locali social-democrați, Alexandra Crivineanu atrage atenția viceprimarului Flavia Boghiu, ce are în subordine serviciile sociale de la Brașov că situația persoanelor vârstnice și fără adăpost a devenit critică.
„După ce a mutat beneficiarii în noul cămin de pe strada Panselelor, în urma presiunilor făcute de mine și de colegii mei în Consiliul Local, ne aflăm acum în fața unor multe alte probleme pe care Flavia Boghiu și administrația USR din Primăria Brașov le ignoră. Beneficiarii noului cămin al persoanelor fără adăpost nu au cele necesare traiului zilnic: papuci, pijamale (a fost preluat un prim set de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență), mașinile de spălat nu sunt curățate, branșamentele de apă definitive nu au fost realizate, verificările ISCIR pentru centrala termică au întârziat să apară, totul sub ignoranța Flaviei Boghiu. Asta în timp ce pozele cu noul cămin curg în presă și pe rețelele de socializare sau declarațiile din spațiul public despre noua clădire achiziționată de municipalitate ce se dorește a fi transformată într-un alt cămin. Un semnal de alarmă îl reprezintă și plecarea directorului Centrului persoanelor fără adăpost, acesta dându-și demisia din cauza presiunilor și lipsurilor la care sunt supuși beneficiarii.
Pe de altă parte și clădirea din Noua, acolo unde funcționează Căminul pentru persoane vârstnice necesită investiții și dezinsecție de urgență, seniorii de acolo având parte zilnic de condiții departe de realitatea unui centru modern pentru vârstnici.” spune Alexandra Crivineanu
Totodată, consilierul local adaugă: „Avem nevoie de servicii sociale de calitate, iar asta se va realiza numai printr-o atenție deosebită asupra acestor categorii de persoane defavorizate, dar și prin investiții și grija permanentă pentru construcția unui cadru propice dezvoltării unui astfel de segment al comunității. Nu putem să construim clădiri nou-nouțe și să le dăm în folosință pe repede înainte, doar de ochii lumii și pentru pozele presei, însă fără a avea avize, autorizații și minime dotări pentru un trai decent al beneficiarilor. În plus, la nivelul municipiului Brașov există o serie de alte categorii de persoane defavorizate cărora nu li se asigură niciun fel de servicii: nu avem centre pentru persoanele cu adicții (consum de alcool, consum de droguri), pentru persoanele cu deficiențe psihice. Serviciile sociale bine puse la punct sunt parte a unei comunități sănătoase și care este prietenoasă cu persoanele aflate în dificultate. Ori la Brașov, nu se întâmplă asta.”