Acasă Actualitate Alexandra Crivineanu, președinte Organizația Femeilor Social-Democrate județul Brașov: Îndemn tinerii din Brașov...

Alexandra Crivineanu, președinte Organizația Femeilor Social-Democrate județul Brașov: Îndemn tinerii din Brașov să aplice la programele de creditare Student Invest și Family Start

0

Student Invest și Family Start sunt două programe guvernamentale prin care tinerii au posibilitatea de a face împrumuturi la bancă și beneficiază de dobândă zero sau foarte mică.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a anunţat că, începând cu data de 1 noiembrie 2023, programele naţionale de creditare cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată „StudentInvest” şi „FamilyStart” derulate cu sprijinul Fondului Român de Contragarantare, în calitate de garantor, pot fi accesate prin intermediul băncilor partenere Libra Internet Bank, TechVentures Bank, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, precum şi prin intermediul băncilor cooperatiste, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul ministerului.

“ În primul rând, programul Family Start, așa cum îi spune și numele, este dedicat celor care au o familie sau vor să își întemeieze una. Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani și pot împrumuta până la 150.000 de lei, adică aproximativ 30.000 de euro, pe cel mult zece ani. Există o singură condiție: ca venitul net pe membru de familie să fie 6.000 de lei sau 7.500 de lei în cazul familiilor monoparentale, deci oricum vorbim de venituri peste medie.
Cheltuielile eligibile pot fi pentru organizarea nunții, cel mult 20.000 de lei, dacă au copii pot plăti creșa, grădinița sau școala, pot să cumpere o mașină nouă sau la mâna a doua, pot să renoveze casa, să cumpere mobilier, electrocasnice și, de asemenea, să plătească avans pentru o locuință nouă.
Celălalt program, Student Invest este dedicat celor care au până în 40 de ani, dar condiția este să fie înscriși la o universitate. Aceștia pot împrumuta mai puțin, până în 75.000 de lei, tot pe zece ani. Însă de această dată, statul acoperă integral dobânda, deci vorbim de o dobândă zero. La fel, există o listă cu cheltuieli eligibile, și de această dată sunt destul de multe: taxe de studii, chirie, tratamente medicale, mașină și, de asemenea, avansul pentru o locuință nouă. În acest caz, calculul pentru rata lunară e destul de simplu, pentru că beneficiarii vor plăti doar ce au împrumutat, fără dobânzi sau alte comisioane.” spune Alexandra Crivineanu

“ Îndemnul meu este ca toți tinerii, fie că sunt studenți sau proaspăt căsătoriți sau care vor să facă acest pas către întemeierea unei familii, să aibă curaj și să aplice pentru aceste programe de creditare, garantate de stat. Guvernul PSD încurajează viitorul tinerilor, aici, acasă și iată, prin cele două programe lansate, conferă garanția unui ajutor de care avem cu toții nevoie la început de drum.”

Comunicat de presă

Articolul precedentVor fi schimbați și membrii Consiliului de Administrație de la Aeroportul Brașov
Articolul următorProiectul privind acordarea de loturi destinate construirii de locuințe pentru tinerii din Codlea avansează
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.