Acasă Administrativ Adrian Veștea îi răspunde liderului PSD: “ Eu candidez uninominal, domnule Dunca,...

Adrian Veștea îi răspunde liderului PSD: “ Eu candidez uninominal, domnule Dunca, nu mă ascund după liste de partid”

0

A început “păruiala” între PSD și PNL, la doar o zi după anunțul făcut de Nicolae Ciucă cu privire la candidatul comun pentru Primăria Brașov.
Primul care a ieșit la atac a fost Marius Dunca. În cadrul unei conferințe de presă, liderul social-democrat a aruncat câteva “ săgeți” spre conducerea PNL.
Spre seară, a venit și replica liberalului Adrian Veștea.

“Am luat act cu neplăcută surprindere de izbucnirea unor lideri ai PSD Brașov care astăzi, într-o conferință de presă, și-au concentrat atacurile împotriva mea. Înțeleg, până la un punct, supărarea cuiva care s-a grăbit să-și anunțe o candidatură „oficială” la Primăria Brașov, a umplut orașul de mesh-uri și bannere cu figura sa, dar și-a văzut visul spulberat. Înțeleg, de asemenea, tot până la un punct, iritarea unui șef de organizație care constată că planurile sale nu au acceptul conducerii centrale a PSD și se confruntă cu un scandal în propria organizație. Dar aceasta nu din vina mea! O analiză în propria-i ogradă ar fi mai potrivită! Eu nu mă ascund în spatele unor liste de partid. Eu candidez uninominal, așa cum am făcut-o de fiecare dată până acum. Și am câștigat de fiecare dată. Acesta este adevăratul test al unui om politic și o dovadă de bărbație. Îi recomand și președintelui Organizației Județene PSD Brașov să dea acest test de care tot se ferește. Atunci va constata cum îl evaluează comunitatea noastră. Am fost acuzat de „aroganță” în izbucnirea nervoasă a liderului județean al PSD Brașov. Cine mă cunoaște măcar cât de cât știe că nu este vorba în cazul meu de așa ceva. Știe și cel care m-a acuzat, dar probabil trebuia să spună și el ceva…

Am citit că liderul județean al social-democraților a afirmat că ar trebui să-mi fie „rușine”, pentru că aș fi declarat că nu îmi asociez imaginea cu cea a PSD. Nu am declarat niciodată așa ceva. Fac parte dintr-un guvern al coaliției celor două partide, guvern condus de un premier PSD. De aceea, eu spun că domnului Dunca ar trebui să-i fie rușine pentru minciuna pe care a spus-o!

Iar ca replică la referirea făcută de liderii PSD Brașov la candidatul comun al celor două partide la Primăria Brașov, doar atât: eu am fost alături de George Scripcaru la anunțarea desemnării sale drept candidat. Nici Marius Dunca, nici Lucian Pătrașcu nu au fost acolo… Eu îmi respect cuvântul, domnule Dunca, nu joc bambilici cu candidații PNL și îi respect pe fiecare în parte!

În ceea ce mă privește, mă întorc acasă, așa cum am promis atunci când am acceptat funcția de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Pentru că eu, spre deosebire de alți politicieni, îmi respect promisiunile. De aceea, mă bucur de respect și încredere atât la nivel local, cât și la nivel na țional.

Mă întorc în Brașov mai pregătit, cu un sistem relațional mult mai bun și cu un plan ambițios pentru brașoveni, acela de a poziționa județul printre cele mai prospere regiuni din Europa. Am avut o activitate intensă ca ministru, am fost în peste 35 de județe pentru a verifica stadiul investițiilor derulate prin Ministerul Dezvoltării, am discutat cu oameni din administrația locală, dar și cu oameni obișnuiți din sute de localități, am susținut obiective de investiții menite să dezvolte comunitățile din România. Cred că, prin funcțiile deținute la nivel central, atât de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, cât și de membru al Guvernului, am reprezentat cu cinste brașovenii și județul Brașov.

Închei prin a afirma ceea ce oamenii care mă cunosc știu de multă vreme: nu voi intra în polemici absurde, pe subiecte ridicole inventate de cei care vor să-și acopere lipsa realizărilor concrete prin multă gălăgie. Nu îmi voi risipi energia făcând jocul acestor politicieni ai formelor fără fond. Cei ce țin morțiș să stârnească dispute sterile au prea mult timp liber și nu au proiecte, soluții, realizări concrete pentru brașoveni. „Proiectul” lor se rezumă la vorbărie goală. Pentru mine vorbesc faptele mele!”, a postat Adrian Veștea pe rețelele de socializare.

Continuăm!