Acasă Parlamentar de Brașov Adrian Veștea despre comasarea alegerilor: „există discuții în cadrul coaliției pentru a...

Adrian Veștea despre comasarea alegerilor: „există discuții în cadrul coaliției pentru a eficientiza întregul an electoral” (VIDEO)

0

Adrian Veștea, președintele PNL Brașov și ministru al Dezvoltării, a oferit, ieri seară, pentru postul de televiziune B1 TV, câteva declarații cu privire la comasarea alegerilor. Ministrul a confirmat faptul că „există discuții în cadrul coaliției pentru a eficientiza întregul an electoral”, însă  nu poate spune că „s-a bătut palma” în acest sens.

„Putem spune doar faptul că există discuții în cadrul coaliției pentru a eficientiza întregul an electoral. Cred că este necesar să vedem bunele practici care au fost la nivelul Europei și vorbim de faptul că 10 state, care au avut alegeri, au avut alegeri comasate până în prezent, iar în anul 2024, anul curent, putem spune că cinci state, Belgia, Spania, Italia, Ungaria și Malta, unde putem spune că există o democrație extrem de veche, au luat această decizie tocmai din perspectiva eficientizării actului electoral”, a declarat președintele PNL Brașov.

„Știm că este un an destul de încărcat, în care mai mult de 10 săptămâni ar însemna ca anumite săli de clase, care reprezintă zonele unde există birou electoral, ar putea fi blocate, am putea să ducem la sincope în actul educațional, iar din această perspectivă cred că ar trebui să privim și la costurile acestor alegeri. Și, mai mult decât atât, ar trebui să privim la modul în care aceste alegeri, până la urmă, vor reprezenta un interes pentru cetățeni, fiindcă sunt alegeri diferite. În felul acesta, eu cred că din punct de vedere democratic există posibilitatea de a avea o prezență mult mai mare la vot, iar votul ar putea să fie mult mai reprezentativ”, a adăugat ministrul Adrian Veștea.