Acasă Primar de Brașov Administrația Coliban vrea o parcare sub parcul de lângă primărie. Culmea penibilului...

Administrația Coliban vrea o parcare sub parcul de lângă primărie. Culmea penibilului este că useriștii strâng semnături ca parcarea să nu se facă!

0

Ce visează noaptea, dictează a doua zi. După aproape 4 ani de mandat, primarul Allen Coliban nu a făcut nicio parcare în Brașov, dar acum, în prag de campanie electorală lucrurile par să se schimbe. Primarul vrea să amenajeze o parcare sub Parcul Central Nicolae Titulescu, despre care, în urmă cu câțiva ani spunea că nu e bună. Culmea, colegii săi de partid au inițiat o petiție împotriva construirii acesteia. Oare nu era bună  din simplul motiv că a fost ideea altora?

„USR Brașov se opune construirii parcării subterane de sub Parcul Central „Nicolae Titulescu”, proiect pentru care Primăria Brașov a contractat o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

USR Brașov consideră că, pentru construirea unei parcări în zona centrală, este absolut necesară organizarea unui concurs de proiecte, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, prin care să poată fi identificate soluții care să nu afecteze spațiile verzi existente. Soluția relocării arborilor pe perioada derulării lucrărilor și replantarea lor după finalizarea parcării este nerealistă. Din punct de vedere tehnic, astfel de intervenții sunt posibile, însă, având în vedere costurile extrem de mari, relocarea nu este fezabilă.

USR Brașov a lansat petiția online „Salvați Parcul Central Brașov” și îi invită pe toți brașovenii care se opun distrugerii Parcului Central să o semnez”, se arată într-o postare publicată pe site-ul USR Brașov.

Cât de penibil! În urmă cu câțiva ani, construirea parcării în cauză dăuna, iar acum nu. Parcarea de sub Parcul Central „Nicolae Titulescu” este servită acum ca proiect ce stă să fie votat de consilieri locali în ședința ordinară de azi, 25 aprilie.

Ce ar trebui să creadă brașovenii acum? Când să-l creadă pe Coliban? Atunci sau acum?