Acasă Social A început organizarea de șantier pentru modernizarea Drumului pe Valea Doftanei, alternativa...

A început organizarea de șantier pentru modernizarea Drumului pe Valea Doftanei, alternativa pentru aglomerația de pe DN 1 Valea Prahovei

A început organizarea de șantier pentru modernizarea Drumului Județean Câmpina-Săcele, antreprenorul Construcții Erbașu urmând să intre în teren de luna viitoare, după ce primește Autorizația de Construire, conform informațiilor Economedia. La peste un an de la semnarea contractului pentru construirea și modernizarea DJ 102 I Câmpina-Săcele, prezentat ca o alternativă pentru aglomerația de pe DN 1 Valea Prahovei, șantierul începe în această vară cu o durată contractuală de 3 ani pentru execuție. Anterior, autoritățile locale, estimau începerea lucrărilor în martie-aprilie, dar au fost întârzieri din cauza procedurilor pentru exproprieri.

Este cel mai mare contract pentru infrastructura rutieră (secundară) semnat la Ministerul Dezvoltării/Compania Națională de Investiții, însă modernizarea se face doar pentru trafic comercial ușor, nu și pentru transportatori, fără o lărgire semnificativă a platformei și cu un traseu greu, cu serpentine care ajunge la aproape 1300 metri altitudine. Pe plan local și pentru turism, modernizarea DJ Câmpina -Săcele este o veste foarte bună, de mult așteptată, însă pentru zona critică dintre Comarnic și Predeal -DN 1, va conta indirect prin preluarea traficului de tranzit (rămâne de văzut în ce măsură) dintre Ploiești și Brașov. Altfel spus, pentru turiștii care au cazare în stațiuni (Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal) acest drum județean nu va ajuta semnificativ.

Foto: economedia.ro