Acasă Social Plaje de Romania, preturi de Dubai! Cât costă 3 nopți în stațiunile...

Plaje de Romania, preturi de Dubai! Cât costă 3 nopți în stațiunile de pe litoralul romanesc

0

Potrivit unei analize recente a prețurilor de cazare în stațiunile de pe litoral, s-a constatat o creștere semnificativă a costurilor pentru o ședere de 3 nopți. Stațiunile cele mai căutate, precum Mamaia, Olimp sau Vama Veche, au înregistrat tarife de cazare, pe platforma Booking, ce par să concureze cu cele din destinații de lux din Emiratele Arabe.

Pentru 3 nopți petrecute la Mamaia Nord, la vestitul Hotel Vega, în perioada 29 aprilie -2 mai, un turist va scoate din buzunar de la 3.000 până la 8.500 de lei, în funcție de cameră, vedere și alte facilități.

În Olimp, pentru aceeași perioadă, prețurile pot ajunge până la 7000 de lei pentru două persoane, cea mai ieftină cameră, de la hotelul celebrităților, Novum by the Sea fiind 1.900 de lei.

 

Cu toate că în Vama Veche sunt mai puțini cei care merg pentru „lux și opulență” și mai mult pentru experiență, există și aici hoteluri care concurează, într-o măsură sau alta cu cele din Mamaia sau Olimp, însă prețurile par a fi incomparabile. În perioada 29 aprilie – 2 mai, la hotelurile cele mai de lux din stațiune prețurile variază între 1.000 și 1.500 de lei.

 

Așadar, prețurile din România par a rivaliza cu cele din Dubai, unde, pentru aceeași perioadă de cazare, prețurile par a fi în conformitate cu nivelul de trai, serviciile oferite și nu în ultimul rând experiența unei destinații de lux.

Imagine WhatsApp 2024 01 27 la 11.08.48 183d6eca

Spre exemplu, la Hotelul Radisson Blu, hotel de 5 stele în Dubai, prețurile 1.600 de lei și 5.532 (preț în care este inclusă și cina, nu doar micul dejun).