Acasă Actualitate 97 de oameni influenți au fost condamnați în urma anchetelor DNA

97 de oameni influenți au fost condamnați în urma anchetelor DNA

0

Direcția Națională Anticorupție a transmis printr-un comunicat de presă că mai mulți oameni influenți au fost condamnați în decursul lunilor iunie, iulie și august. Printre cei condamnați definitiv se află: un fost deputat, un director general al unei companii naționale, doi directori din cadrul unor autorități publice centrale, un avocat, un comandant de detașament jandarmi (ofițer superior), 10 funcționari publici din cadrul unor autorități publice centrale și locale.

În lunile iunie, iulie și august 2023, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 97 inculpați prin 45 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.  Pedepsele dispuse de judecători față de cei 97 inculpați variază între 5 ani și 4 luni închisoare și un an cu amânarea aplicării pedepsei.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora.

Articolul precedentNoi zboruri de la Ghimbav către Bari, Italia
Articolul următorÎntârzieri ale zborurilor din cauza unor defecțiuni la o aeronavă! Compania DAN AIR a fost nevoită să trimită alt avion