Astăzi, 17 iulie 2023, s-a încheiat „săptămâna de vară”, care a avut ca scop principal proiectul „Hub-in” la care au participat 21 de elevi și studenți brașoveni. Proiectul vizează construirea de mobilier urban semipermanent pentru piațetele din centrul Brașovului și este organizat de către Asociaţia „Agenţia pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului Braşov” (ABMEE).
”Zona cetății Brașovului va avea mobilier urban, proiectat de către elevii și studenții brașoveni.
S-a încheiat „săptămâna de vară”, în cadrul căreia elevii și studenții brașoveni au proiectat prototipuri de mobilier urban pentru zone și piațete din centru istoric al Brașovului, acest demers face parte din proiectul „Hub-in”, un proiect în care, cu sprijinul a nouă mentori, arhitecți, urbaniști și specialiști în domeniu, cei tineri au putut să proiecteze în echipe diferite instalații care să servească apoi ca mobilier urban.
Urmează ca în perioada următoare ideile lor să fie transformate în mobilier urban, care să fie amplasat, începând cu primăvara viitoare în aceste zone din Brașov și instalații cu care brașovenii să poată interacționa și să ne spună care dintre acestea li se par potrivite pentru a deveni permanente” a declarat Flavia Boghiu, viceprimar.
”În cadrul proiectului Hub-in, am selectat un grup de elevi și studenți brașoveni. Elevii sunt viitori arhitecți sau urbaniști, studenții sunt cei care studiază industria lemnului și design de mobilier, am constituit ”școala de vară Hub-in” sau ”orașul ca sală de clasă”, un program în cadrul căruia ei pot testa, prin diverse obiecte și piese ușoare, variante de mobilier urban, care își pot găsi locul în piațetele brașovene.
Ceea ce am vrut de fapt este un parcurs de cercetare, pentru că ei au trebuit să studieze locul, să afle părerea localnicilor, să obțină informații de la turiști sau de la cei care își desfășoară activitatea în aceste piațete.
În afară de această radiografie, au încercat să sintetizeze probleme, să rezolve obstacole, să propună soluții, pentru ca aceste piațete să devină mai mult decât parcursul de tranzit și să devină locuri pentru petrecerea timpului liber și practic locații din care putem vizualiza comorile ascunse ale Brașovului.” a afirmat Leea Mihăilă, director ABMEE.