Acasă Actualitate Zeci de apartamente din Brașov sunt închiriate, în regim hotelier, pe OLX....

Zeci de apartamente din Brașov sunt închiriate, în regim hotelier, pe OLX. Cate sunt înregistrate la ANAF?

În Brașov, pare că un nou fenomen ia amploare de la zi la zi: închirierea apartamentelor în regim hotelier pe platforma OLX. Anunțurile abundă, oferind locuri de cazare confortabile cu prețuri cuprinse între 150 și 500 de lei pe noapte. Având în vedere marea căutare la care sunt spațiile de cazare, mai ales în această perioadă, turiștilor interesați de alternative de cazare le este foarte ușor atrasă atenția asupra acestor oferte imbatabile.

Cu toate acestea, o întrebare „nesimțită” își face loc în această poveste idilică: „Câte dintre aceste unități de cazare sunt înregistrate la ANAF?”. Căutările arată că mulți proprietari aleg să ocolească obligațiile fiscale, profitând fie de golurile legislative, fie de dificultățile de monitorizare. Proprietarii, unii dintre ei având în „portofoliu” mai multe apartamente, evită astfel plata taxelor aferente veniturilor provenite din închirierea pe termen scurt. Prin intermediul acestui fenomen, se constată că unii proprietari ajung să obțină venituri semnificative, dar fără să-și plătească taxele.

Cu toate acestea, identificarea proprietarilor pare să fie un proces destul de simplu, prin intermediul anunțurilor postate, iar în acest caz survine întrebarea: „Ce fac angajații ANAF pentru a controla acest fenomen?”.

Oare această tendință, a închirierilor  de imobiliare, pe platforma OLX, va determina vreo schimbare, căci lucrurile par să degenereze? De la an la an, tot mai mulți proprietari închiriază pe OLX nu doar în regim hotelier, ci și pe termen lung. Așadar, pentru cât timp vor mai rezista aceștia cu inchirierea la „negru”?