Acasă Social Weekend plin de activități pentru echipele Salvamont – Salvaspeo Brașov

Weekend plin de activități pentru echipele Salvamont – Salvaspeo Brașov

Un weekend plin de activități pentru echipele Salvamont – Salvaspeo Brașov, care pe lângă activitatea de permanență au desfășurat o serie de inițiative educative și de conservare a naturii.
La Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan și la refugiul de pe Valea Sâmbetei din Munții Făgăraș, salvatorii montani și voluntarii au organizat ateliere de educație montană și cursuri de prim ajutor, îndrumând tinerii participanți în tehnicile esențiale de supraviețuire și intervenție în caz de accidente montane.
În paralel, în colaborare cu Asociația Montană Carpați – Făgăraș, salvamontiștii au continuat lucrările de igienizare, marcare și înlocuire a indicatorilor de traseul spre Valea Sâmbetei, o măsură esențială pentru menținerea accesului sigur și informat în regiune.
De asemenea, formatiile Salvamont Brașov și Salvamont Victoria au desfășurat activități de patrulare preventivă în Munții Bucegi și Făgăraș, două dintre cele mai populare și totodată provocatoare destinații montane din România. Prin aceste patrule, salvatorii montani vizează prevenirea accidentelor prin supravegherea traseelor și oferirea de informații turistilor.
Un aspect deosebit de important al weekendului a fost concentrat și pe pregătirea voluntarilor din cadrul SPJSS Brașov, asigurându-se că fiecare membru nou al echipei este bine pregătit să facă față provocărilor unice ale salvărilor montane.
Activitățile desfășurate de Salvamont – Salvaspeo Brașov în acest weekend nu doar că au consolidat capacitatea de intervenție și de educație a serviciului, dar au contribuit semnificativ la conservarea și aprecierea patrimoniului natural montan al regiunii.
Foto: Salvamont Brașov