Acasă Actualitate Weekend cu antrenamente speciale pentru salvamontiști

Weekend cu antrenamente speciale pentru salvamontiști

0

Salvamont Brașov a declarat că timp de trei zile, în Munții Ciucaș, salvatorii montani din cadrul Seviciului Public Județean Salvamont Brașov, Salvamont Prahova și Salvamont Covasna au participat alături de alte servicii de urgență la un exercițiu de pregătire pentru intervenția în mediul montan, organizat în cadrul programului RESILIENCE.

Jandarmeria Română este partener în cadrul Proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate” – RESILIENCE, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021 în baza acordului de parteneriat, semnat cu IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania.

În cadrul exercițiului SAREX 2023, au fost simulate mai multe scenarii realiste, care au presupus intervenția integrată a structurilor participante. Scopul acestui exercițiu a fost pregătirea și testarea capacităților forțelor de intervenție, în vederea salvării persoanelor aflate în dificultate în mediul montan.

Articolul precedentSe întrerupe alimentarea cu energie electrică în Cristian
Articolul următorANAF scoate la licitație 36 de vagoane de marfă CFR