Acasă Administrativ Vom avea sau nu tren metropolitan la Brașov?

Vom avea sau nu tren metropolitan la Brașov?

0
Ieri s-a organizat la Instituția Prefectului Județul Brașov o ședință de lucru unde s-au discutat mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport din Brașov. Unul dintre proiectele puse în discuție este cel al unui tren metropolitan Brașov.
Instituția Prefectului Județul Brașov a găzduit ședința de lucru dedicată proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de transport din județul Brașov, organizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
Au participat: secretarul de stat Adrian Foghiș, din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, subprefectul Lucian Pătrașcu, reprezentanți ai Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliului Județean Brașov, Asociației pentru Reformă Feroviară, Agenției Metropolitane Brașov, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Primăriei Brașov și ai unor unități administrativ-teritoriale din județ.
Tematica prezentărilor și discuțiilor a cuprins:
– Proiectul trenului metropolitan Brașov și apelul de proiecte „Trenuri metropolitane” din Programul Transport 2021-2027 (apel adresat municipiilor reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori sau asociațiilor de dezvoltare intercomunitară din care fac parte noduri urbane; limita de contractare este de 1.235.294.118 euro, valoarea maximă a finanțării nerabursabile/proiect este de 150.000.000 euro, iar contribuția beneficiarului este de 2%)
– Proiecte din portofoliul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov: varianta de ocolire Sf. Gheorghe, drumul de legătură cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, descărcare autostrada Bacău-Brașov, conexiune Aeroport (sector cuprins în Autostrada Brașov-Bacău);
– Modul de realizare a auditului de siguranță rutieră;
– Proiecte implementate în parteneriat cu unități administrativ-teritoriale, între care varianta de ocolire Feldioara, implementată în parteneriat cu Primăria Feldioara.” a transmis Instituția Prefectului Județul Brașov.