Acasă National Vizita ambasadorului Republicii Turcia la București. Nicoleta Paulic: „Colaborarea este esenţială în...

Vizita ambasadorului Republicii Turcia la București. Nicoleta Paulic: „Colaborarea este esenţială în contextul ameninţărilor venite dinspre Federaţia Rusă”

0

Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, l-a primit în data de 23 ianuarie a.c. pe E.S. Özgür Kivanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia la București.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de cooperarea bilaterală practică în domeniul apărării dintre România şi Republica Turcia.

„Ţările noastre reprezintă bastioane ale NATO în Flancul Estic şi colaborarea este esenţială în contextul ameninţărilor venite dinspre Federaţia Rusă. Suntem direct interesaţi de o relaţie strânsă şi de un dialog intens, având în vedere declararea Mării Negre ca zonă de interes strategic pentru Alianţa Atlanticului de Nord. De altfel, Turcia participă activ în operaţiunea de poliţie aeriană în România, în perioada decembrie 2023 – martie 2024”, a afirmat senatorul Nicoleta Pauliuc.

 

De asemenea, aceasta a subliniat că nu trebuie uitat nici faptul că România şi Turcia au un Parteneriat Strategic care este dus chiar la un nivel superior prin Înfiinţarea unui Consiliu de Cooperare Strategică la nivel înalt.

 

Totodată, a avut loc un schimb de opinii privind modalitățile de  dezvoltare a cooperării dintre cele două state.