Acasă Administrativ Virgil Popa: „Lipsa de interes a Consiliului Județean Brașov față de comunitatea...

Virgil Popa: „Lipsa de interes a Consiliului Județean Brașov față de comunitatea săceleană se accentuează pe zi ce trece”

0
Virgil Popa, primarul municipiului Săcele susțin că, față de comunitatea săceleană, Consiliul Județean Brașov prezintă o oarecare lipsă de interes. Printr-o postare publicată ieri, 12 martie, pe pagina sa de Facebook, edilul s-a arătat deranjat de închiderea Muzeului Etnografic Săcele, pe care a pus-o pe seama incapacității Consiliului Județean de a asigura funcționarea acestuia.
„Lipsa de interes a Consiliului Județean Brașov față de comunitatea săceleană se accentuează pe zi ce trece. O nouă ispravă a acestei instituții este închiderea Muzeului Etnografic Săcele.
Muzeul de pe B-dul Brașovului reprezintă unul dintre obiectivele turistice importante pentru Țara Bârsei, acesta evidențiind ipostaze ale multiculturalității zonei Săcele prin prezentarea unei lumi comune atât a mocanilor, cât și a ceangăilor.
În urmă cu doi ani, municipalitatea săceleană a sprijinit Consiliul Județean Brașov pentru a intabula clădirea și terenul aferent Muzeului Etnografic Săcele, în speranța că într-un viitor apropiat Consiliul Județean Brașov va moderniza clădirea care este și monument istoric, atestată încă din anul 1543.
Municipalitatea săceleana va demara discuții pentru preluarea administrării acestui important obiectiv al săcelenilor, fiind evidentă incapacitatea Consiliului Județean de a asigura funcționarea acestuia.”, a declarat social-democratul.