Acasă Social Virgil Popa despre DJ 102I Valea Doftanei: „Cum să opresc o astfel...

Virgil Popa despre DJ 102I Valea Doftanei: „Cum să opresc o astfel de investiție? Doar că nu puteam permite ca un proiect nou să fie pornit greșit”

0

Primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa, s-a aflat în platoul emisiunii ”Oameni faini la Brașov”, o creație marca Transilvania365 ce poate fi urmărită pe site-ul  www.transilvania365.ro, pe canalul de Youtube, dar și pe pagina de Facebook a ziarului!

Acesta a vorbit despre proiectele derulate, planurile de viitor, dar și despre problemele întâmpinate la nivel administrativ. Una dintre problemele  cele mai recente și care a măcinat cel mai tare a fost DJ 102I Valea Doftanei – Brădet – Săcele.

„Primăria Săcele și-a dorit, în 2019, să intre cu un proiect mai mare care cuprindea și acest drum. După discuțiile de atunci cu fostul președinte al Consiliului Județean, domnul Veștea, mi s-a zis că îl fac ei și am fost de acord (…), dispus fiind să le dau tot sprijinul pentru acest proiect.”, a transmis Virgil Popa.

„S-a făcut licitația, s-a încheiat un contract – acum câteva luni bune, la Valea Doftanei – cu o firmă din București, o firmă românească, urmând să înceapă procedura de proiectare și execuție. S-a transmis documentația pentru avizul Comisiei de Circulație de la Săcele în luna mai, anul trecut. Am văzut că nu sunt prinse trotuare pe zona de intravilan, iar în Săcele, în Cartierul Brădet, sunt 1,3 km din acest tronson(…).

Am spus că nu putem aviza fără trotuare, iar din mai 2023 până acum o săptămână nu au mișcat nimic. Când au văzut că nu se poate aviza legal acest proiect, de către noi, au venit într-un final și-au asumat că vor face aceste trotuare și cred că acum o săptămână au depus și documentația completă. Marți a avut loc Comisia de Circulație la Săcele și s-a avizat favorabil.”, a adăugat primarul.

Mai mult, primarul municipiului Săcele a susținut că niciodată nu a vrut să oprească această investiție ci doar și-a dorit ca acest nou proiect să fie conceput corect. Virgil Popa consideră că trebuie gândită și o alternativă a descărcării acestui drum, ca o Variantă de Ocolire a municipiului Săcele, întrucât descărcarea se va face „în zona Podului Dârste, care încă de pe acum este foarte aglomerată”.

„Era atât de simplu, dar totuși s-au pierdut luni bune. Cum să opresc o astfel de investiție? Doar că nu puteam permite ca un proiect nou să fie pornit din start greșit. Cum să faci fără accese la imobile, pentru că acolo sunt pensiuni, case de vacanță, lume multă ce vine în vacanță, concedii, cum să faci un drum fără trotuar? Și nu orice drum, este un drum județean conceput ca alternativă la DN1.”, consideră Virgil Popa.

YouTube video