Acasă Social VIDEO Va intra România în Spațiul Schengen? Convingem Suedia, Olanda și Austria?

VIDEO Va intra România în Spațiul Schengen? Convingem Suedia, Olanda și Austria?

0

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a prezentat care este situația la zi în legătură cu intrarea României în Schengen. Mai sunt rețineri din partea Suediei, Austriei și Olandei?

”La începutul acestui an erau mai multe state membre ale UE care aveau rețineri pe acest subiect. În momentul de față am reușit să convingem multe dintre statele care aveau rețineri. Ne-a ajutat în principal faptul că de la începutul războiului din Ucraina, România a dovedit că poate securiza în cele mai grele condiții o frontieră externă a Uniunii Europene.

În Suedia a existat inițial opoziție în Parlamentul suedez. Săptămâna aceasta am văzut că, pe baza informațiilor furnizate de Guvernul României, Parlamentul suedez a spus să nu mai are nicio reținere. Vineri, 2 decembrie va avea loc votul decisiv în comisia pentru afaceri europene a parlamentului Suediei. Sunt convins că votul va fi pozitiv și Guvernul Suediei va putea să ne susțină.

În ceea ce privește Austria lucrăm pentru a le explica că problema lor cu migrația are soluții europene la care România e dispusă să ajute. Comisia Europeană trebuie să asigure managementul bun al frontierei și funcționarea zonei Schengen și ar fi incorect ca România să sufere din cauza situației migraționiste din Austria.

În ceea ce privește Olanda, autoritățile din Olanda au primit de la autoritățile din România toate răspunsurile pe care le-au solicitat atât pe frontieră, cât și pe MCV. Guvernul Olandei trebuie să ia o decizie finală, cred că o vor lua în cursul acestei săptămâni și nu cred că avem motive să fim panicați nici în ceea ce privește Olanda.” a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

 

 

YouTube video