Acasă Administrativ VIDEO Va face față sensul giratoriu suspendat traficului din cartierul Bartolomeu?

VIDEO Va face față sensul giratoriu suspendat traficului din cartierul Bartolomeu?

0

În urmă cu o lună a avut loc o dezbatere pe tema sensului giratoriu din intersecția Institutului cu Calea Făgărașului. Se va dezvolta acolo destul de mult o zonă imobiliară, vom avea și două spitale. Va face față infrastructura rutieră? Studiul de trafic este făcut până în 2040, dar până se implementează proiectul vor trece deja foarte mulți ani.

Este una dintre soluțiile de mobilitate ale zonei necesară, nu va fi și suficientă. Complementar cu acest tip de soluție vor trebui dezvoltate și alte căi de acces înspre șoseaua de centură sau înspre localitățile limitrofe Brașovului astfel încât să nu fie singurul flux de accesat.

Este o investiție importantă, cu presiune pe bugetul local, pentru că în acest moment nu i-am găsit o sursă de finanțare nerambursabilă. Are un buget de 280 de milioane de lei, după ultimul deviz emis de către proiectant. Încercăm să rupem proiectul în două, respectiv turbogirația să o facem ca pe un subproiect și lărgirea de pe Institutului ca un alt subproiect. Va conecta zone de dezvoltare foarte importante pentru Brașov, este vorba de noul medical city, cu cele două spitale, Spitalul de Pneumo și Spitalul Regional. Vor fi noi dezvoltări imobiliare prevăzute. Soluțiile au fost analizate de către proiectanți buni.” a declarat administratorul public Adriana Miron în cadrul emisiunii ”Oameni faini la Brașov”.

YouTube video