Acasă Social VIDEO. Traficanți de droguri depistați de către un polițist brașovean aflat în...

VIDEO. Traficanți de droguri depistați de către un polițist brașovean aflat în timpul liber

0

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție au fost sesizați de către un polițist, aflat în timpul liber, cu privire la faptul că, pe o stradă din municipiul Brașov, s-ar afla doi tineri, ce ar avea un comportament nefiresc.

Imediat după sesizare, în zona indicată, s-a deplasat un echipaj de poliție care, cu ajutorul polițistului aflat pe urmele celor bănuiți, au depistat și interceptat persoanele în cauză, respectiv doi tineri, de 17 si 19 ani, din municipiul Brașov.

Pentru că cei identificați se aflau într-un autovehicul, iar din interiorul acestuia se simțea un miros înțepător, specific de canabis, polițiștii au efectuat un control al vehiculului, în urma căruia au fost descoperite mai multe tipuri de substanțe susceptibile a face parte din categoria celor interzise, diferite sume de bani, plasate în diferite ambalaje, cât și un cântar de mare precizie.

De asemenea, tânărul de 19 ani, identificat la volanul autovehiculului, pe care îl conducea, a fost testat, ulterior reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Având în vedere natura substanțelor descoperite, a fost solicitat sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Brașov, iar cercetările au stabilit că, în vehicul se aflau 60 de grame de canabis, 20 de grame de amfetamină și 7 grame rezină de canabis, porționate și ambalate în scopul comercializării.

În continuare, față de cele constatate, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, în cazul conducătorului auto, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, cât și pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea tânărului de 17 ani, pentru 24 de ore, iar ulterior, acesta a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

YouTube video