În cadrul emisiunii ”Oameni faini la Brașov”, s-a discutat și despre dreptul de administrare a Cetății Brașovului. Reactorul Universității Transilvania a punctat faptul că discuțiile s-au aflat în primă fază doar la nivel ministerial.
”În momentul în care statul român a câștigat acest proces, ea a fost atribuită statului român. Statul este reprezentat în ceea ce privește patrimoniul de Ministerul Finanțelor, dar care nu administrează o cetate. Procedura, conform Codului Administrativ, este de a transmite ministerelor o adresă prin care sunt întrebate dacă doresc să preia în administrare respectivul obiectiv.
Ministerul Educației ne-a solicitat și nouă printr-o adresă punctul de vedere. Știind de această procedură, și fiind timpul foarte scurt, am zis DA, la fel cum DA a zis și MAI, și urma să răspundă afirmativ și Ministerul Culturii.
Când am spus DA, am dat și o notă de fundamentare prin care am precizat că am dori ca acolo să facă repetiții colegii de la Facultatea de Muzică, dar și să desfășurăm spectacole, concerte, să o deschidem pentru public. Am menționat că va fi pusă gratuit la dispoziția instituțiilor publice și partenerilor din oraș, gândindu-ne că facem ceva pentru comunitate. Și pe mine personal mă deranjează să o văd că este închisă pentru că acolo, cât eram student, după un examen, mergeam la restaurant, acolo am organizat primul Consiliu Național al Rectorilor, acolo ne întâlneam cu conducerea BNR.
S-a ajuns la foarte multe discuții cu iz electoral…Știam că în această etapă nu erau întrebate autoritățile publice locale, ci doar ministerele. Ce s-ar fi întâmplat dacă spuneam NU? Din punctul nostru de vedere era o cheltuială, noi ne-am asumat această cheltuială, pe banii UNITBV, nu ai Consiliului Local sau Județean. Mă bucur că au fost chemați la discuții de acum și reprezentații administrației locale. Așa cum a spus și domnul Adrian Veștea, aceste lucruri se rezolvă la nivel instituțional, cu calm.” a declarat Ioan Abrudan.