Acasă Sănătate-Educație VIDEO. George Scripcaru: „Spitalul de la CATTIA ar putea fi gata în...

VIDEO. George Scripcaru: „Spitalul de la CATTIA ar putea fi gata în 4 ani și nu va mai fi nevoie să vorbim de Spitalul Tractorul, Mârzescu sau Astra”

0

Vineri, 19 aprilie, la sediul PNL Brașov a avut loc o conferință de presă la care au participat Șerban Todorică Constantin, președintele Consiliului Județean Brașov și George Scripcaru, candidat la Primăria Brașov.

George Scripcaru, a explicat despre soluția cea mai rapidă pe care o găsește privind spitalele din județul Brașov. Acesta a amintit de spitalul regional care ar putea fi finalizat în maxim 4 ani de zile și astfel nu ar mai apărea „discuția”  Spitalului Tractorul,  Mârzescu sau  Astra.

„Se face spital la CATTIA, unde nu e o problemă juridică, unde există studiu de prefezabilitate cu echipa BERD, unde există documentarea procedurală până la ordin de ministru, inclusă în Masterplan de sănătate. Acest lucru poate fi reluat imediat, în maxim 4 ani de zile spitalul este gata și nu mai e nevoie să vorbim de Tractorul, de Mârzescu sau de Astra. 

Asta este soluția! Restul este o poveste care nu se va sfârși niciodată pentru că aceste clădiri sunt în proprietatea municipiului Brașov și, din câte cunosc eu, a fost o solicitare din partea Consiliului Județean, când era Adrian Veștea Președinte, ca spitalele să fie trecute, în totalitate, din proprietatea municipiului în proprietatea județului pentru a putea fi puse pe o listă de finanțare.

Adrian Veștea mi-a spus că municipiul nu a fost de acord să facă acest lucru și din cauza aceast nu au putu fi inlcuse (spitalele) în anumite finanțări.”, a declarat fostul edil al Brașovului.