Acasă Actualitate Florin Dogar, candidatul la Primăria Brașov a primit mandat de arestare pentru...

Florin Dogar, candidatul la Primăria Brașov a primit mandat de arestare pentru 30 de zile!

Procurorii de pe langa Judecătiria Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de ultraj prin amenințare, prevăzută de art. 257 alin. (1) C.Pen. raportat la art. 206 alin. (1) C.pen., situația de fapt fiind următoarea:

În data de 07.06.2024, la ora 18.32, inculpatul, candidat la alegerile locale de la nivelul municipiului Brașov, fiind nemulţumit de răspunsul primit de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 8 Braşov cu privire la o petiție formulată de acesta, a adresat preşedintelui institutiei ameninţări cu săvârşirea unor acte grave de violență, mesajul fiind trimis la adresa de e-mail a instituției.

La data de 9 iunie 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

În aceeași zi, procurorul a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, cu sprijinul organelor de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale Braşov.