Acasă Social VIDEO emoționant! O nouă viață în tihnă la Zărnești pentru ursoaica rănită...

VIDEO emoționant! O nouă viață în tihnă la Zărnești pentru ursoaica rănită din Dărmănești și cei trei pui

Video emoționant făcut public de către reprezentanții Sanctuarului de urși din Zărnești! Final fericit pentru cei trei ursuleți din Dărmănești și mama lor, cu o fractură severă la unul dintre picioare. Sanctuarul AMP Libearty din Zărnești va fi noua lor casă de acum, deoarece ursoaica nu va mai putea duce o viață normală în pădure, iar cei trei pui sunt prea mici pentru a se descurca fără ea. Cei 4 noi locatari au trecut prin perioada de carantină și vor sta o perioadă singuri într-un țarc dedicat mamelor cu pui.

“Locul urșilor e în pădure! Locul urșilor din pădure e în pădure! Nicicând nu am simțit altfel si nicicând nu vom fi de acord cu aducerea lor într-un sanctuar dacă situația nu e disperată! Din păcate, pentru că mama cu cei trei pui mici de la Dărmănești, județul Bacău, nu mai are nici o șansă la o viață normală, am acceptat intrarea lor în Sanctuarul Libearty de la Zărnești” a spus Cristina Lapis, Președinte AMP.

Verdictul medicului a făcut ca șederea familiei în Sanctuar să devină permanentă: o fractură severă la unul dintre picioare, calusată deja, face ca mama să nu își mai poată folosi piciorul. Puii au sub 6 luni de viață așa că nu ar putea supraviețui singuri în pădure. Cei patru noi locatari au trecut prin perioada de carantină și de astăzi vor locui o perioadă singuri, într-un țarc dedicat mamelor cu pui, unde se vor putea adapta în liniște la viața din sanctuar, iar mămica își va putea îngriji puii cum știe ea mai bine.