Acasă Parlamentar de Brașov VIDEO Dumitru Flucus: ”Guvernul Ciolacu nu respectă ceea ce a promis românilor!”

VIDEO Dumitru Flucus: ”Guvernul Ciolacu nu respectă ceea ce a promis românilor!”

0

În cadrul celei mai recente conferințe de presă, deputatul AUR Dumitru Flucus a prezentat principalele probleme și nemulțumiri referitoare la Guvernul Ciolacu. Politicianul a adus în prim-plan subiectele referitoare la impozitarea întreprinderilor și a producătorilor români, scăderea prețurilor la alimentele de bază. Parlamentarul a vorbit și despre proiectul de lege inițiat de AUR  care propune ca toate pensiile speciale care depășesc venitul președintelui României, să fie impozitate cu până la 90%.

„Vom vorbi despre creșterea prețurilor, despre faptul că guvernul Ciolacu nu respectă ceea ce a promis românilor. Anume faptul că va dezvolta economia țării printr-un patriotism economic, adică vor face investiția aici și produsele românești vor fi consumate cu prioritate. Știți că zilele acestea guvernul a pregătit 3 ordonanțe de urgență, prin care vor mări taxele, în special asupra întreprinderilor și a producătorilor români.

Aceasta este o metodă nepotrivită, pentru că economia noastră va fi sufocată și spuza de economie românească va fi omorâtă prima. Așa cum știți 90% din capital este străin, iar 10% e capital român. Aceste taxe lovesc în primul rând în producătorul român și de aceea, nici nu vor acoperi în totalitate găurile mari din buget, provenite tot din neștiința și incapacitatea guvernanților să facă un proiect de țară bun și să estimeze necesarul bugetar al țării.

În economia românească există multe alte alternative. În primul rând, dacă doresc să impoziteze, pot impozita firmele străine, care nu sunt fiscalizate și care scot averi colosale din țara noastră și le duc în alte locuri. Le întorc în țările de unde ei provin, profitând de slugărnicia politicienilor români, care în loc să fiscalizeze aceste firme mari și companiile transnaționale, au ales să fiscalizeze și să pună taxe și biruri pe economia românească, pe micii producători și întreprinzători români.

OMV a cumpărat toate capacitățile de producție de la Petrom și a deschis altele noi între timp. Nu am închis nicio sondă și totuși, producția raportată a scăzut de cinci ori. Eu cred că producția a crescut evident.  Guvernanții noștri se fac că nu văd cum ne fură. Nu suntem de acord cu aceste măsuri ale Guvernului și abia așteptăm să vină alegerile la anul să putem să facem dreptate pentru pentru întreprinzătorii români și pentru toți românii.

Mult trâmbițatele scăderi de prețuri nu și-au atins obiectivul. Guvernul a spus că o să scadă prețurile la 14 produse de bază. Vedeți dumneavoastră undeva prețuri scăzute? Nu există, sau dacă au scăzut, au scăzut cu 1 RON sau 2 RON. Era clar din start că acest lucru nu va funcționa. Era clar că toți comercianții vor găsi posibilități,  scăzând gramajul.

Curtea Constituțională a respins iar legea privind pensiile speciale. Această lege a mai fost respinsă o dată la Curtea Constituțională, dar a venit înapoi în Parlament. Coaliția majoritară PNL și PSD a făcut un alt proiect de lege privind tăierea pensiilor speciale, dar iarăși a fost desprins de Curtea Constituțională. AUR susține pensia pe bază de contributivitate și are un proiect de lege în care propune ca toate pensiile speciale, care depășesc venitul președintelui României, să fie impozitate cu până la 90%. Acest lucru este constituțional și ar rezolva problema, numai că proiectul nostru de lege nu este susținut și nu este promovat în Parlament de către cei care care guvernează acum.”, a declarat Dumitru Flucus