Acasă Administrativ VIDEO Aproximativ 300.000 de euro pentru proiecte ale asociațiilor sportive și culturale...

VIDEO Aproximativ 300.000 de euro pentru proiecte ale asociațiilor sportive și culturale din Cristian

0

An important pentru comuna Cristian! Foarte multe proiecte importante pentru comunitate prind contur. Aproximativ 300000 de euro vor merge către proiecte ale asociațiilor sportive și culturale din Cristian. Autoritățile locale doresc ca aceste sume importante să aducă plus valoare pentru localitatea. Mai mult decât atât, vor fi alocate fonduri și pentru investiții la lăcașurile de cult. Fonduri vor veni și prin PNRR, dar și prin programul Anghel Saligny.

Astăzi este ședința de Consiliu Local. În urma analizei comisiei de evaluare, vom avea sume importante, majorate față de ceilalți ani, atât pe sport, cât și pe cultură. Pe sport vom aloca în jur de 665000 lei la 7 asociații sportive. Sunt mulți copii din comuna noastră care desfășoară diverse activități sportive și vrem să încurajăm aceste activități.

De asemenea, pe cultură, vom aloca 775000 lei către 4 asociații. Vorbim în total de 1 440 000 lei, aproximativ 300.000 de euro. Sperăm ca aceste sume importante să aducă plus valoare pentru localitatea noastră.

Vom emite hotărâri să alocăm bisericilor din Cristian sume pentru a desfășura unele investiții pentru lăcașurile de cult pe care le administrează. Și aici avem în jur de 650000 lei.

Sunt sume pe care le-am pus în acest an la dispoziția asociațiilor sportive, culturale și bisericilor. Vom reîntregi bugetul prin fonduri pe care le vom atrage. Avem nenumărate proiecte. La creșă ar trebui să începem lucrările în 2-3 săptămâni (fonduri din PNRR), la Centrul de agrement ar trebui, de asemenea să înceapă lucrările (finanțare din bugetul local). Pentru asfaltări vom încheia contract prin Anghel Saligny. În această vară ar trebui să începem lucrările și pe Ghimbășel. 

Am depus proiecte pe mai multe linii de finanțare, pentru încărcătoare electrice, schimbare de lămpi, dotări la școală. Aceste proiecte vor trebui monitorizate pentru a avea o finalitate și a aduce acel plus pentru localitatea noastră.” a declarat primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru.

 

Avem un proiect format din patru anotimpuri culturale- Mai cultural, Cultura la 30 de grade, Cultura de toamnă și Zăpezi culturale. Ne implicăm în viața culturală a localității. Vor fi workshopuri, picturi cu Cristianul vechi.

În iulie vom avea un concert cu Marcel Pavel, Vlad Miriță, în decembrie îl vom avea pe Ioan Bocșa. Vom avea evenimente pe tot parcursul anului. Ne-am dori să facem și un eveniment de genul ”Cristolovenii au talent!” ne-a povestit Damian Mihai, unul dintre câștigătorii fondurilor pentru proiecte culturale.

YouTube video