Acasă National VIDEO 3.000 de lei amendă pentru un turist care a incendiat pajiștea...

VIDEO 3.000 de lei amendă pentru un turist care a incendiat pajiștea din apropierea Crucii Caraiman

0
Piromanul din Munții Bucegi! Un turist a folosit artificii pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, aprinzând iarba uscată din zonă. ”Distracția” l-a costat 3000 de lei.
”Duminică, în jurul orei 12.00, jandarmii montani prahoveni au fost informați de către un ghid montan despre faptul că un turist a folosit artificii pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, aprinzând iarba uscată din zonă. Din cauza curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turiști, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului.
Jandarmii montani au identificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 3.000 lei pentru „arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare”, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente.
Vă reamintim că orice incident de acest fel poate constitui un pericol real atât pentru oameni cât și pentru natură, așadar, dacă observați un început de incendiu, vă rugăm să îl semnalați în cel mai scurt timp jandarmilor montani sau la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.” au declarat reprezentanții Jandarmeriei Române.