Acasă Local VIDEO 20 de copii din Cristian vor pleca în Coreea, la cel...

VIDEO 20 de copii din Cristian vor pleca în Coreea, la cel mai mare eveniment de educație non-formală din lume

0

Lucruri frumoase se întâmplă la Cristian, unde asociațiile non-guvernamentale sunt susținute. Centrul Local Cristian din cadrul Organizației Naționale ”Cercetașii României” implementează o serie de programe benefice pentru comunitate. Anul acesta 20 de copii din Cristian vor avea șansa de a participa în Coreea la cel mai mare eveniment de educație non-formală din lume.

 

La Cristian a devenit să zicem o tradiție susținerea asociațiilor non-guvernamentale. De mai bine de 10 ani, filiala noastră din cadrul Organizației Naționale ”Cercetașii României” beneficiază de acest sprijin și Centrul Local din Cristian a ajuns unul dintre cele mai importante centre locale din țară.

Ca un exemplu, anul acesta, 20 de copii din Cristian vor pleca în Coreea, la cel mai mare eveniment de educație non-formală din lume, unde vor fi prezenți 50000 de copii cu vârsta între 12 și 14 ani din 173 de țări. Două săptămâni vor sta în campusul de pregătire, iar o săptămână organizatorii au gândit u program de schimb intercultural. Practic vor fi plecați 3 săptămâni.

Încercăm să aducem plus valoare și în ceea ce privește implicarea comunitară. Avem diverse activități planificate, cum ar fi implementarea programului de monitorizare a calității aerului, mai avem un program care se referă la protejarea și conservarea biodiversității locale.

Ne bucurăm că avem sprijinul Consiliului Local și al Primăriei din Cristian și că putem fi un exemplu pentru ceea ce înseamnă activitățile organizațiilor non guvernamentale.” a declarat Sorin Dulgheriu, șef Centru Local ”Cercetașii României” Cristian.

YouTube video
Articolul precedentNhood România are o nouă structură organizațională și guvernanță
Articolul următorMuzică de film, în această săptămână, cu artiștii Operei Brașov!