Acasă Sport Victorie pentru FC Braşov în primul meci al anului

Victorie pentru FC Braşov în primul meci al anului

0
FC Braşov s-a impus pe 21 ianuarie, în primul meci disputat în acest an. Elevii lui Dan Alexa au câştigat, în deplasare, contra celor de la Sepsi OSK 2, echipă de Liga a 3-a. Scorul a fost 1-2, pa pauză 0-1. Pentru stegari au marcat Rareş Lazăr şi Zoran Mitrov.
Meciul a fost unul controlat de la un capăt la altul de jucătorii braşoveni. Chiar din minutul 2 stegarii au băgat mingea în plasă, însă golul cu capul al lui Ivan Fustar a fost anulat pe motiv de offside. În minutul 14 Alexandru Saim Tudor a lovit apoi bara dintr-o lovitură liberă executată din lateral stânga.
În minutul 22 stegarii au deschis scorul prin Rareş Lazăr care a finalizat simplu după o pasă din partea dreaptă a lui Vasile Constantin. În minutul 63 s-a făcut 0-2 pentru braşoveni după golul marcat de Zoran Mitrov, după o pasă din dreapta a lui Tudor Cociş.
Scorul final, 1-2 a fost stabilit în minutul 67 de Denis Renţa cu un şut de la aproximativ 25 de metri.
Am ţinut foarte mult să închidem săptămâna asta foarte grea cu un joc. N-am reuşit încă să facem specific decât foarte puţin. Avem foarte mult de recuperat din punct de vedere fizic. M-a interest foarte mult ca unii dintre jucători să joace 45 de minute, sau unii 30. De implicare sunt foarte mulţumit. În momentul ăsta ei sunt foarte obosiţi. Trebuie să începem să intrăm în specific.
Am jucat împotriva unei echipe tinere care aleargă foarte mult, a fost foarte motivată, şi un adversar bun pentru genul acesta de jocuri. 
Blănaru şi Diallo n-au jucat, nu vreau să risc nimic. Blănaru vine după două luni şi jumătate de pauză, cu Diallo n-am vrut să risc, Lascu a simţit o jenă. Am vrut şi pe Lazăr să îl menajez, a ţinut el să joace. În perioada asta e important să ai jucătorii sănătoşi, mai important decât să joace 45 de minute.
Pîrvulescu este braşovean, şi îmi place să joc cu jucătorii care merită, ai locului, nu o nebunie să promovezi doar de dragul de a promova. Ei merită să joace la Braşov, vorbesc de Spătaru, de Pîrvulescu, sper să aibă evoliţi mult mai bune decât a avut la Buzău în ultima parte a sezonului. Dobre este un portar care a stagnat, s-a dus în jos, cred că transferal la Clinceni i-a făcut foarte mult rău, încerc să îl readuc în prim-plan, sau măcar să îl aduc într-o formă cât de cât bună.”, a declarat Dan Alexa, antrenorul de la FC Braşov, la finalul meciului.
În prima repriză Dan Alexa a folosit formula: Micu (Dobre min. 23) – Sorsa, Fustar, Oltean – Pîrvulescu, Constantin, Lazăr, Saim, Kirilenko – Lambrinoc, Angelov.
În repriza a 2-a formula a fost: Gârniță (Mutu min. 65) – Burlacu, Marc, Vasu – Mitroi (Matei min. 73, Cociș min. 80), Spătaru, Pascaluță, Izata, Dumbravă – Cociș (Bătinaș min.73), Mitrov.