Acasă Social Viceprimarul Sebastian Rusu consideră abuzivă decizia privind sigilarea biroului său

Viceprimarul Sebastian Rusu consideră abuzivă decizia privind sigilarea biroului său

0

Astăzi, 29 noiembrie, viceprimarul Sebastian Rusu și consilierii locali Cătălin Anton și Ciprian Chiricheș au susținut o conferință de presă la sediul PNL Brașov.

Primul subiect dezbătut a fost despre sigilarea biroului viceprimarului Sebastian Rusu de către primarul Brașovului, Allen Coliban.

Circul acesta politic pe care primarul îl generează de o grămadă de timp a continuat și ieri. Trebuie să știți că ceea ce s-a întâmplat ieri nu are precedent în municipiul Brașov(…).

Pe scurt, ieri am ajuns la birou și am aflat că, peste noapte, domnul Coliban a dat un telefon la Serviciul Administrativ. Mi-au schimbat yala de la birou. Au intrat în biroul schimbându-mi yala și punând din nou un sigiliu. Văd care are o pasiune domnul Coliban pentru sigilii, nu știu de unde-i vine, probabil n-a avut când era mic, dar acest lucru trebuie făcut de o instituție abilitată, nu folosit așa, ca un abuz. 

Ceea ce a făcut domnul Coliban, pe lângă că este un abuz, este o faptă penala. Mi-a sechestrat bunurile personale, atât ale mele cât și ale consilierului meu personal, printre care și buletinul. Când i-am spus râdea.

Tot ceea ce-mi trebuie pentru a-mi desfășura activitatea este acolo, sechestrat. Nu am nimic din partea primăriei. Practic, eu nu pot să-mi îndeplinesc atribuțiile de serviciu pentru că dl. Coliban mi-a restricționat acest acces, mi-a oprit dreptul meu liber de a munci. (…) Cheile sunt la domnia sa, nu la Serviciul Administrativ. (…) A dat jos de pe ușă și plăcuța cu numele meu.”, a informat Sebastian Rusu.

De asemenea, viceprimarul a anunțat că a depus o plângere penală împotriva lui Allen Coliban și că va depune inclusiv o alta privind restricționarea accesului consilierilor în clădirea Primăriei.

Primarul Coliban a declarat că aceste acțiuni sunt atribuțiile sale exclusive și că scoaterea mea din birou este o decizie executivă de care se consideră responsabil, deși nu a emis nicio dispoziție oficială, ci doar un simplu mail. Aceasta este o manifestare discretionară a puterii unei persoane care tratează instituția Primăriei ca pe o afacere personală sau ca pe un Comitet Central, unde un singur individ poate lua decizii fără a ține cont de procedurile legale.

Acțiunile primarului Coliban reprezintă o încercare evidentă de a devia atenția publică de la adevăratele probleme ale Brașovului, cum ar fi prejudiciul de 3,5 milioane de euro legat de FC Brașov, spațiile date gratuit la diverse organizații și problemele legate de transparența administrativă.

Astăzi voi depune o plângere la parchet, confirmată și de organele de poliție, pentru neregulile constatate în legătură cu sigilarea biroului. Subliniez faptul că nu există niciun fundament legal sau dispoziție pentru acțiunile primarului, inclusiv sigilarea biroului și restricționarea accesului consilierilor.

Primarul Coliban pare să se considere o autoritate supremă și își exercită puterea în mod abuziv. Acțiunile sale sunt menite să distragă atenția publică de la problemele reale ale Brașovului.

Adevăratele probleme nu vor dispărea, domnule Primar! Acestea sunt obstacole pe care le trageți după dumneavoastră, dar vor fi aduse la lumină.”, a încheiat viceprimarul Sebastian Rusu, în cadrul ședinței PNL Brașov.