Acasă Administrativ Viceprimarul Rusu îi dă FATALA primarului Coliban! Sistem de supraveghere și multe...

Viceprimarul Rusu îi dă FATALA primarului Coliban! Sistem de supraveghere și multe nereguli în Primăria Brașov

0

”Big brother” la Primăria Brașov!

Primarul Allen Coliban încearcă să îndepărteze din instituție singura voce critică, singurul om care a demascat matrapazlâcurile administrației USR. Probabil că primarul nu dorește ca cineva să prezinte REALITATEA din Primăria Brașov și mai ales să vorbească despre ilegalitățile comise.
Însă, viceprimarul Sebastian Rusu a transmis un punct de vedere cu privire la tot ce se întâmplă în Primăria Brașov. A scos la inveală aspecte importante pe care mulți brașoveni nu le cunosc. Acesta susține că va lupta și pe viitor pentru drepturile și interesele brașovenilor și îi va proteja de administratori slabi și corupți, chiar cu prețul unor răzbunări venite din partea acestora.
Cu privire la situația actuală din municipiul Brașov, doresc să subliniez faptul că preocupările primarului Coliban par să se concentreze în mare parte asupra aspectelor politice, mai degrabă decât pe problemele reale, cu care se confruntă comunitatea noastră. 
Recent, am cerut motivarea instanței pentru sentința privind finanțarea FC Brașov, care a fost declarată nelegală, implicând decizii financiare iresponsabile, din bani publici, în valoare de 3,5 milioane de lei !
Aceste decizii au fost susținute vehement de către primar, până în punctul în care, acum, acesta trebuie să ofere explicații publice pentru dezastrul în care se găsește FC Brașov.  
Acest lucru a generat un dezacord între mine și domnul Coliban, deoarece, în spiritul transparenței și integrității,  am adus în atenția opiniei publice și a cetățenilor Brașovului informații precise din interiorul executivului Primăriei despre  lucrurile neconforme din administrarea bugetului public, susținute de către domnul primar și USR.
Retragerea atribuțiilor mele a fost determinată de interese politice și personale, cu scopul principal de a-mi denigra imaginea, având în vedere că aceste atribuții contribuiau semnificativ la dezvoltarea și bunul mers al comunității. 
Un exemplu notabil îl reprezintă proiectul Sălii Polivalente, pe care primarul Coliban și USR inițial nu l-au susținut, catalogându-l ca o risipă a banilor publici. Chiar și așa, prin atribuțiile mele din acel moment, am reușit să accelerez proiectul Sălii Polivalente din Brașov, deși a existat o încercare de întârziere a acestuia.
Acțiunea mea condus la nemulțumirea primarului, care își pierdea controlul asupra situației. Documentele oficiale demonstrează că am semnat personal actele de predare a amplasamentului (terenului) către Compania Națională de Investiții încă din luna mai 2021.
În caz contrar, am fi putut pierde întreaga investiție! 
Deloc surprinzător, având în vedere orgoliile domnului primar, la scurt timp după semnarea actelor de predare a amplasamentului pentru Sala Polivalentă, mi-au fost retrase atribuțiile de viceprimar, iar Direcția tehnică și partea de investiții mi-au fost retrase.
Acum, primarul Coliban își construiește capital de imagine pe baza unui proiect pe care, inițial, l-a blocat. În ciuda afirmațiilor actuale ale primarului cu privire la sprijinul său pentru Sala Polivalentă, inițial acesta nu a manifestat interes și susținere pentru proiect. Este un exemplu elocvent al modului în care interesele politice pot influența deciziile, chiar și atunci când sunt în contradicție cu interesul public și al Brașovului.
În plus, atribuțiile mele au fost retrase nu doar din cauza semnării actelor de predare către CNI privind amplasamentul Sălii Polivalente, ci și din cauza semnalelor primite de la mai mulți angajați ai Primăriei, care au indicat faptul că primarul folosește sistemul de camere de supraveghere și monitorizare acces într-un mod neadecvat, inclusiv pentru scopuri personale !
În acest sens, am încercat să inițiez un proiect la Consiliul Local, dar primarul a refuzat să îl includă pe Ordinea de zi. 
Nu putem omite situația Parcului industrial de la Rulmentul, care ar fi trebuit dezvoltat în decurs de 2 ani, însă care a rămas nefinalizat, deși a avut la dispoziție 2 milioane de lei din partea Guvernului pentru documentațiile tehnice necesare. Din păcate, bani au fost pierduți din cauza lipsei de acțiune din partea primarului, iar în prezent avem o platformă abandonată și în paragină, care nu își servește scopul.
Este evident că acțiunile primarului vizează, în primul rând, aspecte de orgoliu politic, dar și personal. Conflictele interne pe care le-a introdus pe parcursul mandatului său afectează negativ dezvoltarea comunității și denotă un management defectuos, lipsit de transparență și respect pentru brașoveni”, a declarat Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov.
Cum se apropie și alegerile, urmează un adevărat tsunami pentru administrația Coliban, mai ales după ce vor fi prezentate toate eșecurile acestuia.
Articolul precedentO mașină s-a răsturnat pe Ocolitoarea Brașov(FOTO)
Articolul următorȘedință ordinară la Consiliul Județean Brașov. Ce vor discuta aleșii județeni
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.