Acasă Sport Viceprimarul Rusu: Ghidul de acordare de finanțări nerambursabile pentru structurile sportive din...

Viceprimarul Rusu: Ghidul de acordare de finanțări nerambursabile pentru structurile sportive din municipiul Brașov a fost aprobat

0

Viceprimarul Brașovului și liderul grupului PNL din Consiliul Local, Sebastian Rusu a anunțat că, a fost aprobat ghidul de acordare de finanțări nerambursabile pentru structurile sportive din municipiul Brașov.

Proiectul inițiat de primarul Coliban a fost rediscutat, întrucât nu a trecut în prima fază de votul CL Brașov.

Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, după trei ședințe de lucru la care au participat reprezentanții partidelor din CL Brașov s-a căzut de comun acord ca în Ghidul inițial să fie operate 90% din modificările cerute.

„Ca viceprimar al Brașovului și lider al grupului PNL din Consiliul Local voi fi alături și voi susține sportul brașovean!

În ultima ședință a deliberativului local, proiectul privind Ghidul de acordare de finanțări nerambursabile pentru structurile sportive din municipiul Brașov a fost aprobat.

Aceasta după ce proiectul inițiat de primarul Coliban nu trecuse în prima fază de votul CL Brașov, deoarece existau numeroase greșeli, interpretări eronate ale legilor, formulări inexacte, confuzii etc. Nici măcar nu se cunoștea suma totală care va fi alocată de la bugetul local pentru această sesiune de proiecte sau câți bani vor fi alocați Sportului de performanță, respectiv Sportului amator (sau Sportul pentru Toți)!

Primul vot negativ a apărut în urma sesizărilor pe care le-am primit din partea structurilor sportive din Brașov, care ne-au reclamat inclusiv lipsa de transparență și de comunicare în faza de dezbatere a Ghidului. Nici vorbă de ilegalități în amendamentele pe care le-am propus, cum se trezise vorbind cineva în ședința de plen!
După votul negativ, consilierii locali PNL Brașov au discutat cu reprezentanți ai cluburilor și asociațiilor sportive brașovene, cu doamna Oana Enache, expert contabil cu experiență în domeniul finanțărilor nerambursabile și al managementului sportiv, în legătură cu cele 84 de modificări propuse.
Au urmat trei ședințe de lucru, la care au participat reprezentanții celor trei partide din CL Brașov. Au existat și discuțiile politice, pe final, după care s-a căzut de comun acord ca în Ghidul inițial, propus de domnul primar și aparatul său de specialitate, să fie operate 90 la sută din modificările pe care le-am cerut. În această formă, agreată de toate formațiunile politice, noul Ghid a fost votat și aprobat de Consiliul Local.”, a declarat viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu
Articolul precedentINS: Economia României a crescut cu 5,2% în primul trimestru al anului 2022
Articolul următorA fost recondiționată balustrada de la belvedere de pe Tâmpa (FOTO)