Acasă Actualitate Viceprimărița Brașovului vrea ”mai multe femei în politică”, dar USR Brașov e...

Viceprimărița Brașovului vrea ”mai multe femei în politică”, dar USR Brașov e singurul partid care nu are deloc femei în Consiliul Județean

Viceprimăriței Flaviei Boghiu i-au murit lăudătorii!
Într-o postare pe facebook, adjuncta lui Allen Coliban a început să
vorbească despre cariera ei, despre cum este femeie și a ajuns viceprimar. Cu o mențiune, a ajuns pe funcție politic și pe votul colegilor din USR și PNL, nicidecum pe bază de competență/concurs. Adică cu 23 de voturi…
Postarea a continuat cu ”profesionalismul” de care a dat dovadă. Bine, se laudă ea, nu o face altcineva. Pe scurt, viceprimărița vrea să spună în postarea sa că își dorește mai multe femei în politică.
Ce-i drept, ideea nu e rea, doar că exact cei care vorbesc, adică reprezentanții USR Brașov, nu au pus acest deziderat și în practică.
USR Brașov este singurul partid din Brașov care nu a trimis nicio FEMEIE în Consiliul Județean. În opinia partidului, nicio femeie nu a meritat să se regăsească în primele 8 locuri de pe listă.
Deci, poate fi considerat puțin penibil ca cineva să vorbească despre reprezentarea femeilor în politică când știe că organizația din care face parte a neglijat total acest aspect.
Tot cu mândrie a vorbit Flavia și despre faptul că au președinte la USR Brașov o femeie. Probabil că au, doar că nu a auzit nimeni de doamna în cauză, poate doar cei din partid. Degeaba există acolo un președinte dacă nu știe nimeni de el, ca și cum nu ar exista.
USR consiliul Judetean
Postarea Flaviei Boghiu
”Sunt femeie și am ajuns viceprimar. Asta se datorează în primul rând factorilor externi și nu pentru că în România femeile și calitățile lor politice sunt respectate. USR PLUS Brașov este o insulă de normalitate între filialele partidelor politice din țară.
La Brașov avem viceprimar femeie, lider de grup al consilierilor locali pe Beatrice Moraru. Avem președintele de filială, pe Alexandra Coliban (coincidență de nume, nu este rudă de niciun grad cu Allen Coliban). Avem un Birou Politic – organismul politic de conducere al filialei – în care avem peste 33% femei în componență.
Cu siguranță cultura organizațională din USR PLUS Brașov a fost cea care mi-a oferit oportunitatea să-mi câștig respectul colegilor și astfel să ajung demnitar al statului român. Astfel, nu pentru că sunt femeie am câștigat locul în Consiliul Local Brașov și am ajuns viceprimar. Ci pentru că am avut șansa de circumstanțe: colegi care au pus deasupra genului, profesionalismul. Șansa ca inclusiv colegii de la celelalte partide să susțină o femeie ca viceprimar.
Sunt circumstanțele acestea des întâlnite? Nu.
În Parlamentul României doar 17% dintre membri sunt femei. În scădere de la 19% în legislatura 2016-2020.
Între partide, PSD-ul are cele mai multe reprezentante în Parlament: 23.5%. Departe de ceea ce ar trebui să fie un partid social-democrat. Însă cine sunt eu să spun asta când USR PLUS are doar 20%? Asta ne arată că USR PLUS este un partid care trebuie să mai lucreze mult la acest aspect.
Mi-ar plăcea să nu fie nevoie de cote pentru ca femeile să fie reprezentate cu adevărat în structurile de conducere ale statului. Însă realitatea îmi demonstrează că este nevoie de ele. Însă pe lângă cote de gen, este nevoie de intervenție și suport la firul ierbii. Prin educație, prin acces la oportunități, prin încurajarea fiecărei fete din România că ea poate să devină orice vrea ea. Poate fi miner dacă se pregătește îndeajuns de bine și este profesionistă și poate fi la fel de bine Președintele României.
Cultura organizațională care mi-a oferit mie circumstanțele să devin viceprimarul Brașovului, trebuie să fie o cultură a României, însă aceasta nu se schimbă de pe o zi pe alta și astfel avem nevoie de un imbold.
Susțin legea trecută ieri prin Senat, prin care partidele sunt obligate să aibă un minimum de 33% femei între candidaturile pentru Parlament. Susțin că este un pas înainte, în același timp susțin că nu este îndeajuns, dacă nu vorbim despre încurajarea femeilor, despre schimbarea culturii, despre munca la nivelul educației.
REAMINTIM CĂ VICEPRIMARUL FLAVIA BOGHIU ESTE SINGURUL POLITICIAN DIN BRAȘOV CARE A VRUT SĂ INTERZICĂ ACCESUL BRAȘOVENILOR LA ȘEDINȚELE PUBLICE ALE CONSILIULUI LOCAL, CARE A VRUT SĂ ÎNGRĂDEASCĂ JURNALIȘTILOR DREPTUL LA MUNCĂ!