Acasă Social Vezi care este calendarul pentru colectarea separată a deșeurilor în anul 2024,...

Vezi care este calendarul pentru colectarea separată a deșeurilor în anul 2024, în comuna Prejmer

0
Vă prezentăm calendarul pentru colectarea separată a deșeurilor în anul 2024, cu mențiunea că în perioada următoare, îl vom transmite și în format fizic în fiecare gospodărie din comunitate!
Pe scurt :

În zilele de miercuri, așa cum v-am obișnuit, colectăm deșeurile ce au următoarele coduri de culori :

  • STICLĂ – verde
  • HÂRTIE/ CARTON – albastru
  • PLASTIC/ METAL – galben
  • MENAJER – negru
în ziua de vineri :
  • BIODEGRADABIL – maro
Reciclarea deșeurilor salvează resurse
Autoritatea publică locală a comunei Prejmer, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI Intersal, a demarat în ultimii 3 ani procedurile necesare în așa fel încât, fiecare gospodărie din comunitate să fie dotată cu 4 europubele pentru colectarea separată a deșeurilor, direct de la sursă.
Colectarea selectivă a deșeurilor nu este doar responsabilitatea unităților administrativ teritoriale sau a statului, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi
Este datoria noastră să protejăm locurile pe care le iubim, locul unde trăim sau unde călătorim. Acest proces trebuie să facă parte din preocupările noastre cotidiene, din educația noastră. Noi suntem cei care putem schimba mediul înconjurător și putem fi, prin puterea exemplului, un model demn de urmat pentru cei din jurul nostru.
Nu avem nicio scuză ca să nu acordăm acestui subiect importanța cuvenită!
DEȘEURILE reprezintă o RESURSĂ care trebuie valorificată și reintrodusă în ECONOMIA CIRCULARĂ
Deșeurile colectate pe fracții separate de către operatorul HIDRO-SAL COM se transportă, conform AUTORIZAȚIEI DE MEDIU, în incinta STAȚIEI DE SORTARE ȘI TRANSFER PREJMER, stație care este autorizată pentru procesarea deșeurilor. Deșeurile reciclabile, colectate separat de la dumneavoastră, sunt sortate, tratate și valorificate Material, Energetic sau prin Compostare.
Reciclarea economisește bani publici, banii dumneavoastră!
Autoritățile locale alocă bani pentru gestionarea deșeurilor. Dacă deșeurile ajung la groapa ecologică se pierd bani, resurse și energie.
Chiar dacă crearea și susținerea infrastructurii pentru colectare, sortare și reciclare este costisitoare, odată realizată generează venituri și creează locuri de muncă.
Categoriile de penalități suportate în caz de nereciclare sunt următoarele:
  • Penalități pentru AUTORITATEA PUBLICĂ LOCALĂ, amenzi plătite la Fondul de Mediu;
  • Penalități pentru BUGETUL DE STAT, amenzi plătite la Uniunea Europeană;
  • Penalități pentru operator – CONTRIBUȚIA PENTRU ECONOMIA CIRCULARĂ – plătite la depozitare.

425727696 715989293955293 2137657574503485779 n