Acasă Social Vernisaj la Muzeul „Casa Mureșenilor” – „Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului...

Vernisaj la Muzeul „Casa Mureșenilor” – „Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal”

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov și Muzeul Național Brukenthal Sibiu, vă invită vineri, 8 decembrie 2023, ora 12.00, la vernisajul expoziției „Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal”, curatori: Delia Voina (muzeograf, Muzeul Național Brukenthal Sibiu), Bianca Micu (muzeograf, Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov).

Colecțiile de imagini deținute de Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger (colecția de grafică documentară, având un număr de 37.777 piese – dintre acestea aproximativ 10.000 fiind cărți poștale cu imagini din toată România – și colecția clișee Fischer, având un număr de 8.000 piese) sunt dintre cele mai complexe colecții de acest gen păstrate într-o instituție muzeală din România. Imaginile având ca subiect orașul Brașov ne prezintă un oraș al contrastelor, cu locuri și peisaje pe care le putem încă vedea sau doar le recunoaștem din fotografii surprinse prin lentilele aparatelor de fotografiat.

În expoziția Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal sunt expuse imagini mai puțin cunoscute vizitatorilor precum vederi generale ale orașului, Piața și Casa Sfatului, biserici, porți de intrare în oraș, sistemul de fortificații – turnuri de apărare și bastioane – cartiere, clădiri din oraș.

Colecția de imagini a Muzeului Național Brukenthal este completată, în cadrul expoziției, de imagini ce prezintă aspecte din istoria Brașovului de sfârșit de secol XIX – început de secol XX, din Arhiva Mureșenilor.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2023-29 februarie 2024, conform următorului program: luni, între orele 11.00-17.00 și marți-sâmbătă, între orele 9.00-17.00.