Acasă Social Venit din Ilfov ca să consume cannabis și alcool pe străzile din...

Venit din Ilfov ca să consume cannabis și alcool pe străzile din Brașov

La data de 06 noiembrie 2022, în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, din municipiul Ilfov, care conducea un autoturism pe strada Castanilor din municipiul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur, iar la testarea cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la substanța THC-cannabis.  În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a substanței psihoactive din organism.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336/1 și 336/2, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.