Acasă Administrativ Vama Buzăului, aproape de a deveni prima destinație ecoturistică din județul Brașov

Vama Buzăului, aproape de a deveni prima destinație ecoturistică din județul Brașov

0
Vești excelente pentru comunitatea din Vama Buzăului! Comuna  a primit săptămâna trecută vizita Comisiei de evaluare a îndeplinirii criteriilor privind certificarea ca DESTINAȚIE ECOTURISTICĂ. Am putea vorbi de prima destinație ecoturistică din județul Brașov. În România există la acest moment cinci astfel de destinații certificate.
Comisia formată din reprezentanți ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Mediului, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare a Turismului şi Asociației de Ecoturism România (AER) alături de Prefectul Județului Brașov, Consiliul Județean Brașov, de reprezentanții altor instituții județene/naționale, ONG-uri și actori locali implicați în turism, au participat în data de 30 mai la dezbaterea cu tema „Vama Buzăului – destinaţie ecoturistică”, organizată de Primăria Comunei Vama Buzăului.
Așteptăm în continuare decizia Comisiei de evaluare privind recunoașterea sau nu a Comunei Vama Buzăului ca Destinație Ecoturistică.
Sistemul de certificare a destinațiilor de ecoturism are la bază Standardul global de turism durabil (GSTC) și Standardul european de certificare în ecoturism (EETLS).
Sistemul de certificare include un total de 100 de criterii grupate în 5 categorii prevăzute în Anexa la HG nr. 358/2019 privind aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare a ecoturismului – context, viziune și obiective – 2019 – 2029.
Titulatura de Destinație Ecoturistică, va poziționa comuna noastră într-un top select al unor locuri unde natura, curățenia și tradițiile se completează cu un turism de calitate, sustenabil, în care prezentul tuturor și viitorul copiilor noștri, joacă un rol foarte important.
În prezent există cinci destinații certificate, și anume: Țara Hațegului – Retezat, Țara Dornelor, Băile Tușnad, Eco-Maramureș și Colinele Transilvaniei.” a declarat Tiberiu Chirilaș, primarul comunei Vama Buzăului.