Acasă Administrativ Va trece sau nu Cetățuia de pe Dealul Straja în domeniul public...

Va trece sau nu Cetățuia de pe Dealul Straja în domeniul public al municipiului Brașov? Cu siguranță că nu se rezolvă cu petiții și poze…

0

După ce municipalitatea a făcut toate demersurile necesare pentru trecerea în proprietatea municipiului Brașov a Cetățuii, în cursul zilei de  18 mai, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind transmiterea Cetățuii din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Finanțelor în domeniul public al municipiului Brașov, județul Brașov, astfel că, într-o ședință viitoare, Guvernul ar putea aproba această hotărâre.

Vă reamintim că acest monument istoric s-a întors în proprietate publică, în urma unui proces foarte lung, pe o perioadă de 7 ani, deschis de Primăria Brașov, pentru trecerea Cetății Brașovului de pe Dealul Straja din proprietatea Aro Palace SA în proprietatea publică a statului român.

„Publicarea proiectului de H.G. privind trecerea în proprietatea municipiului reprezintă un pas important pentru comunitatea brașoveană, acela de a își recupera unul dintre simbolurile care dau identitate Brașovului. Sperăm ca Guvernul să aprobe cât mai repede hotărârea de transmitere a acestui monument, astfel încât să ne apucăm de lucrările de punere în siguranță și apoi de cele de consolidare. Avem prevăzute fondurile necesare pentru  prima etapă, astfel încât zidurile cetății să nu se mai degradeze, iar în paralel vom face expertizele necesare pentru consolidare. Interesul nostru, al tuturor, este să revină în circuitul public cât mai repede, în primă fază măcar la stadiul de plimbare și de vizionare, iar apoi, și în urma unei consultări a brașovenilor, să fie reintrodusă în totalitate în circuitul turistic”, a declarat primarul Allen Coliban.

Imagine din arhivă.