Acasă Social Urmărire ca în filme pe DN73A a unui șofer beat, care a...

Urmărire ca în filme pe DN73A a unui șofer beat, care a încercat să se sustragă controlului efectuat de polițiști

0

a data de 06 mai a.c., în jurul orei 12:15, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN73A, pe sensul de mers dinspre Pârâul Rece spre Predeal, conducătorul unui autovehicul se manifestă violent și se deplasează în mod haotic.

Imediat, polițiștii au efectuat verificări pe tronsonul de drum menționat, iar în scurt timp, au identificat autovehiculul sesizat, care staționa în coloană pe DN73A. La observarea autospecialei de poliție, conducătorul autoturismului a depășit coloana și a părăsit partea carosabilă, virând spre o stradă adiacentă.

Astfel, polițiștii au pornit în urmărire, conducătorul auto fiind interpelat într-o parcare, în timp ce încerca să fugă din autoturism, cu scopul de a se sustrage controlului efectuat de polițiști.

În continuare, bărbatul a refuzat să coopereze și să se conformeze solicitărilor, manifestând totodată și un comportament agresiv. Astfel, polițiștii au folosit mijloacele din dotare pentru a-l reține și conduce pe bărbat la sediul unității. În acest context, bărbatul, de 38 de ani, a fost identificat și supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcolemie de 1,01 mg/L alcool pur în aerul respirat.

Față de cele constatate, polițiștii l-au condus pe bărbat la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauzele prezentate, au fost întocmite două dosare penale, ambele pentru comiterea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.