Acasă Social Urmărire ca în filme în Predeal. Un șofer băut le-a dat bătăi...

Urmărire ca în filme în Predeal. Un șofer băut le-a dat bătăi de cap polițiștilor

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale, pe care le-au deschis după ce au identificat, în trafic, mai multe persoane care nu au respecat legistația rutieră

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 01:35, în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au observat un autoturism care se deplasa în mod haotic, motiv pentru care au efectuat semnale pentru oprirea acestuia, pe bulevardul Mihail Săulescu, din localitatea Predeal.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor emise de polițiști și a pătruns pe o stradă adiacentă, loc în care a abandonat autoturismul și a fugit. În scurt timp, polițiștii l-au identificat și depistat pe conducătorul auto, un bărbat, de 28 de ani, într-o zonă împădurită din proximitatea gării Predeal.

În cadrul contolului efectuat, polițiștii l-au testat testat din punct de vedere al consumului de alcool și pentru că rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul respirat, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 19:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au intervenit în municipiul Brașov, la intersecția străzii De Mijloc cu strada Lungă, unde s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube material.

Din primele cercetări a rezultat faptul că incidentul s-ar fi produs ca urmare a faptului că unul din autoturismele implicate nu ar fi respectat indicatoarele de circulație și ar fi pătruns în intersecție fără a acorda prioritate, lovind astfel un alt autoturism.

Conducătorii celor două autoturisme implicate au fost testați pentru consumul de alcool, iar în cazul celui care ar fi produs incidentul, un bărbat, de 48 de ani, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În continuare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul dosarului penal constituit pentru comiterea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Tot la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 09:27, în cadrul unei acțiuni organizate de Poliția Stațiunii Poiana Brașov,  polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN1E, în zona Poiana Mică.

În cadrul controlului efectuat, după ce a fost identificat bărbatul de la volan, de 42 de ani, întrucât au observat indicii ale consumului de alcool, polițiștii l-au testat din acest punct de vedere.

Rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,48 mg/l alcool pur în aerul respirat, astfel că bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști,  sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.