Acasă Social Urmărire ca în filme în Holbav. Un tânăr și-a abandonat mașina

Urmărire ca în filme în Holbav. Un tânăr și-a abandonat mașina

0

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, un tânăr, în vârstă de 21 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Holbav din județul Brașov, nu a respectat semnalul regulamentar de oprire efectuat de către polițiști, a mărit viteza de deplasare, continuându-și traseul spre localitatea Paltin.

Polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, autoturismul fiind depistat abandonat pe marginea părții carosabile.

Conducătorul auto a fost identificat și depistat de către polițiștii brașoveni, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

De asemenea, cadrele de poliție au stabilit faptul că autovehiculul nu deține asigurare RCA, în acest sens fiind aplicată o sancțiune contravenționlă, iar în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare ale autoturismului.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 Condusul fără permis, la ”modă” în județul Brașov

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Regională Transporturi Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 29 septembrie 2022, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 52 ani, care conducea un autovehicul în zona adiacentă gării Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul  de a conduce autovehicule pe drumurile publice ca urmare a altor abateri la regimul rutier, săvârșite anterior.

De asemenea, cadrele de poliție au stabilit faptul că  autovehiculul nu deține asigurare RCA și are ITP-ul expirat, în acest sens fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale în vigoare.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Articolul precedentTragedie în fotbalul brașovean! A murit Alexandru Vagner, la doar 33 de ani
Articolul următorBlocul Suveranist Român, construcție politică în premieră în România