Acasă Administrativ Unitățile de învățământ din Brașov vor fi verificate înaintea începerii noului an...

Unitățile de învățământ din Brașov vor fi verificate înaintea începerii noului an școlar

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a avut astăzi o întâlnire de lucru privind organizarea controalelor care vor fi efectuate în unitățile de învățământ din județ înaintea începerii noului an școlar.

La întâlnire au fost prezenți inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Ovidiu Florin Tripșa, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Claudia Bularca, șeful Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, comisar-șef de Poliție Alina Ivan, șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul IPJ Brașov, comisar-șef de Poliție Ciprian Codescu, lt. col. George Anton, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, și șeful Serviciului Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, mr. Răzvan Moroianu.

„Și până acum instituțiile cu atribuții de control la unitățile de învățământ din județ au efectuat verificări și am solicitat o evidență a deficiențelor constatate de fiecare instituție la unitățile pe care le-a verificat. La începutul săptămânii viitoare va fi emis ordinul de prefect privind constituirea echipelor mixte de control, urmând ca de data aceasta să ne axăm pe verificarea unităților de învățământ preuniversitar din sistemul privat, pentru a constata și modul lor de pregătire pentru începerea anului școlar și dacă îndeplinesc cerințele privitoare la siguranța școlară”, a transmis Prefectul Mihai Cătălin Văsii.