Acasă Actualitate Unii primari merg la curling, alții depun proiecte. Parteneriat între Cluj și...

Unii primari merg la curling, alții depun proiecte. Parteneriat între Cluj și Florești pentru dezvoltarea transportului metropolitan

1
Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești – Cluj, a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane EURO pentru achiziționarea a 18 autobuze electrice și 47 stații de reincărcare pentru vehicule electrice.
”Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).
Prin dezvoltarea sistemului care utilizează autobuze electrice în transportul public urban în municipiul Cluj‐Napoca se urmărește:
– Scăderea emisiilor poluante de CO2 produse de transportul public urban datorită unei
eficienței energetice ridicate;
– Reducerea nivelului de zgomot și îmbunătățirea purității aerului, pentru adoptarea
actualelor norme și directive ale UE;
– Reducerea consumului de resursele primare din combustibili fosili;
– Exploatarea sustenabilă a flotei de transport urban de călători;
– Creșterea gradului de confort al călătorilor.
Obiectivul municipalității este ca până în 2028, întreaga flotă de transport public care circulă în Cluj-Napoca să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante”, a scris pe facebook primarul Emil Boc.