Acasă Actualitate Unde sunt grădinile dintre blocuri, domnule primar?

Unde sunt grădinile dintre blocuri, domnule primar?

0
Îl critica pe pe fostul primar George Scripcaru, dar actualul se mișcă mai rău. Orașul arată dezastruos, cu străzi pline de gropi, cu ZERO proiecte din bugetare participative finalizate. Dacă după o vizită în Franța s-a câștigat și un proiect privind amenajarea de grădini urbane, la final de an 2022 totul se află la faza de…proiect.
”George Scripcaru a marcat un nou eșec personal în calitatea de primar. Implementarea bugetării participative în Brașov este un fiasco. Procesul trebuie anulat!
Proiectul de bugetare participativă este o idee bună, pe care am insistat, împreună cu colegii mei din USR, să o implementăm la Brașov cât mai repede. A funcționat cu succes la Cluj-Napoca și la Oradea.
La Brașov a debutat prost și s-a transformat într-un eșec. Ar fi trebuit să fie un proces democratic, civic și transparent prin care brașovenii să fie încurajați să participe în mod activ la îmbunătățirea calității vieții din orașul nostru.
În realitate, a fost un proiect folosit în interes electoral de PNL și de primarul Scripcaru”, spunea Allen Coliban, senator USR la acea vreme. Timpul a trecut, a ajuns primar, iar roata s-a întors.
Deși mai sunt câteva luni și se termină anul 2022, Primăria Brașov, condusă de primarul EXMATRICULAT Allen Coliban nu a finalizat nici măcar un proiect din cele prinse în bugetare participative. Pe lângă grădinile muzicale, în acest an se vor demara și proiectele ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiect la categoria „Orașul comunității“, aflat acum în așteptarea răspunsului de la CNSC, în urma depunerii unei contestații); „Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“, au fost identificate două dintre cele trei zone în care să fie amplasate aceste parcări – Făget și în cartierul Astra. În zilele următoare, se va stabili și cea de a treia zonă, Tractorul nou sau Avantgarden, după care va fi lansată procedura de achiziție); „Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“ zilele acestea va fi stabilită procedura prin care se va pune la dispoziția beneficiarilor materialul săditor și uneltele necesare), și „Toaletă publică în parcul Tractorul“ (aflat de asemenea aflat în faza de adjudecare).
Articolul precedentRecital de muzică și poezie „Sous le ciel de Paris”, pe 11 octombrie la Muzeul „Casa Mureșenilor”
Articolul următorSă nu întorci niciodată ”spatele” unui pesedist :)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.