Acasă Actualitate Unde este PNL Brașov? Să îți jignească un consilier local în ultimul...

Unde este PNL Brașov? Să îți jignească un consilier local în ultimul hal, să fii trimis la cimitir cu biroul, să ”îngroape” o echipă de fotbal și să stai pasiv…

0

PNL Brașov a fost cândva un partid puternic la nivel local, cu lideri pe măsură. Acum, din ”lei”, liderii au devenit ”pisoiași”. Sunt călcați în picioare zi de zi de administrația USR, jigniți, umiliți, dar, liderii ”tac”, unii mai și susțin că așa i-a învățat consultanța. O organizație bazată îi concedia pe cei care dau astfel de sfaturi, care nu sunt proaste, ci foarte proaste.

O consilieră locală PNL a fost jignită ca la ușa cortului, apoi consilierii au fost luați pe rând la țintă de aleșii USR, dar nimic. Liberalii se mulțumesc cu postări și comunicate anemice, demne de un partiduleț mic de duzină. În loc să iasă în fața primăriei(așa cum ar fi făcut useriștii de exemplu) să protesteze cu pancarte prin care să solicite demisii, etc, liberalii stau la cutie, parcă să nu supere pe cineva sau să nu ”strice” vreo înțelegere existentă…

Viceprimarul a fost trimis la cimitir, la propriu. În loc să vedem acolo, la intrarea în curte o măsuță cu numele scris mare și viceprimarul care să le transmită brașovenilor că îi așteaptă în audiență, că indiferent unde se află cu biroul, el îi va asculta pe brașoveni, nimeni nu a scos o vorbă. Au stat ascunși. Demersuri în instanță și cam atât. Nimic în plus, nici o declarație de susținere din partea șefilor Organizației Județene. Nimic!

Să retrogradeze echipa de fotbal după ce s-au băgat în ea milioane de euro, culmea, nu pe linie sportivă, ci din cauza managementului defectuos și să nu ieși cu tinerii la un protest, cu sicrie și cruce cu numele FC Brașov, înseamnă să fii un partid mic, să fii o organizație unde fiecare este pentru el.

În tot acest timp, USR jubilează și pe bună dreptate. Ei sunt pe cai mari, iar liberalii tot mai mici, din cauza propriilor greșeli. Până și PSD este mai vocal deși au și ei un lider “statuie” pe post de conducător. La PNL, singura voce care punctează este Ciprian Chiricheș și din când în când Cătălin Anton, dar subțire pentru un partid cu pretenții.

Dacă președintele Adrian Veștea nu se ”trezește” din această amorțeală și nu iese la luptă, PNL are toate șansele să ajungă pe locul 3 sau chiar 4 la alegerile locale. PSD are toate marile orașe, plus câteva comune, iar USR are municipiul în prezent. Ce a mai rămas la PNL? Trageți singuri concluzia! Și nu trebuie uitat AUR care a crescut fabulos în procente.

Partidele au nevoie de lideri autoritari, de oameni puternici, nu de unii plictisiți care gândesc pe ”persoană fizică”.

Opinie scrisă de Cristi Florea