Acasă Infractional Un tânăr de 14 ani a furat o mașină, iar ca să...

Un tânăr de 14 ani a furat o mașină, iar ca să scape de poliție s-a aruncat în lac

0

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “furt în scop de folosință”.

În fapt, la data de 06 septembrie 2022, în jurul orei 23.10, polițiștii au procedat la executarea semnalului regulamentar de oprire conducătorului unui autovehicul, ce circula pe strada Lacurilor, din municipiul Brașov, conducătorul auto nerespectând indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, în vederea opririi autovehiculului în cauză, pentru efectuarea controlului, conducătorul autovehiculului continuându-și deplasarea pe strada Stejarului, unde a părăsit partea carosabilă și a pătruns pe trotuar, acroșând două bănci și mai mulți stâlpi metalici, revenind ulterior pe partea carosabilă.

Conducătorul auto a părăsit autovehiculul în cauză, iar în încercarea de a-și asigura scăparea, a sărit în lacul aflat în proximitate, de unde a fost scos de către membrii echipajului, format din polițist din cadrul Secției 4 Poliție Brașov și polițist din cadrul Poliției Locale Brașov.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, acesta fiind un tânăr, în vârstă de 14 ani, iar autovehiculul ar fi fost sustras, spre a fi condus pe drumurile publice, din parcul auto al unei societăți comerciale din municipiul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedent„Doi pe o bancă” la Teatrul Sică Alexandrescu în această seară
Articolul următorMuzeu pop-up Generația Millennials aduce amintirile anilor ’80-’90 la Coresi!