Acasă Social Un tânăr a vândut droguri în proximitatea festivalului UNTOLD. Acum e la...

Un tânăr a vândut droguri în proximitatea festivalului UNTOLD. Acum e la ”răcoare”

0

La data de 05.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce comercializa droguri de mare risc, în proximitatea spaţiului de desfăşurare a unui festival de muzică în municipiul Cluj-Napoca, asupra sa fiind găsite 10 tablete de ecstasy şi cantitatea de 5 grame 3-CMC.
Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară fiind identificate şi ridicate cantitățile de 454 comprimate ecstasy, 160,2 grame 3-CMC, 92,7 grame rezină de canabis și 153,7 grame canabis, trei cântare de precizie, şase grindere, suma de 4750 lei, două laptopuri, precum şi alte mijloace de probă.
S-a reţinut că, în perioada 03-04.08.2023, inculpatul a comercializat, droguri de mare risc, respectiv ecstasy şi 3-CMC, pentru sume cuprinse între 600 şi 1.600 lei.
De asemenea, s-a stabilit faptul că în perioada mai-iulie 2023, inculpatul a comercializat, în mod repetat şi canabis, drog de risc pentru sume cuprinse între 20 şi 50 lei gramul.

În cursul zilei de astăzi, 06.08.2023, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Cluj.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.